Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Ori sunteți rău intenționat, caz în care ar fi bine să vă examinați conștiința, ori vorbiți din auzitelea, caz în care ar trebui să vă documentați.
Astfel, sinodul de la Basel a fost anulat de Papa ca fiind sinod tâlhăresc. De fapt, știați asta, nu ?
|
Ori nu v-ati gandit ca dvs. sunteti gresit informat si s-ar putea sa stiu mai multe decat dvs. despre asta, pentru ca v-am spus ca am discutat mai mult timp pe forumul catolic despre Sinod? Este cred ca sasea oara cand ma acuzati de ceva cand dvs. sunteti cel care greseste. Nu e mai usor sa intrebati inainte decat sa judecati? In toate cele cinci-sase cazuri eu am avut dreptate.
La inceput Sinodul a fost la Basel. Dupa aceea s-au mutat la Ferrara si apoi la Florenta. Puteati gasi informatia si pe wikipedia. "La 18 septembrie 1437 Papa Eugen al IV-lea prin bula „Doctoris gentium” transferă conciliul de la Basel la Ferrara ." Abia apoi a fost problema cu sinodul de la Basel, cel tinut de catolicii care l-au anatemizat pe papa.
Citat:
Ia mai dați odată. Vreau să văd și eu documentul sinodal prin care la acest sinod, pe care îl considerăm ecumenic, deci valabil, Papa a zis că vine și cucerește Constantinopolul.
|
E adevarat, doar de doua-trei ori am dat informatiile respective. Dar catolicii sunt selectivi, uita ce nu le convine.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=167
Bineinteles ca, asa cum am scris in cele doua mesaje de pana acum, e vorba de papa Clement IV, deci de perioada dinaintea sinodului, nu de hotararea sinodului.
Citat:
Realitatea este exact inversă. De nu ar fi fost invazia bulgărească, românii ar fi fost, probabil, catolici.
|
Desigur ca realitatea este inversa pentru catolici, ei au un adevar propriu, o istorie proprie, o realitate proprie. Nu are importanta adevarul, daca nu se potriveste cu ceea ce spune BC, pentru ca asa cum scrie in citat chiar daca un catolic vede negru pe alb ceva el trebuie sa creada ca se insala.
Chiar si Ungaria a fost de rit bizantin, pana cand regina a chemat reprezentantii papei, deci toate regiunile acestea erau sub jurisdictia Constantinopoului. Ceea ce nu stit e ca tocmai datorita bulgarilor era sa devenim catolici. La un timp dupa Schisma au trecut sub jurisdictia Romei, dar apoi nu s-au mai inteles.