View Single Post
Vechi 02.02.2011, 17:50:55
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
1 Cand femeile sau dus la mormant ele habar nu aveu de Noul legamant! habar nu aveau ca Iisus v-a invia a 3 zi! Erau ca si tine :auzisera Cuvantul lui iIsus dar nu l-au inteles! Deci vezi in ce intuneric stai? Citeste evangheliile (cele 4) si vei vedea ca toti nu au inteles ca el v-a invia a treia zi! Si ca sangele lui va curati lumea de orice pacat1 Domule ori o faci pe naivul ori este indoctrinat!
Ce legătură are Învierea cu Legământul cel Nou? Îți reamintesc: Noul Legământ fusese instituit în "joia mare" și fusese ratificat la Cruce în "vinerea mare". Deci maica Domnului și femeile mironosițe în cunoștință de cauză au păzit sabatul în sâmbăta mare și au lucrat în duminica învierii - conform Noului Legământ.

Citat:
2 Domnule iar bati campii deoarece zici ca daca ar fi fost o schimbare ar fi fost la cruce!
Nu bat nicio câmpie, dumneata ai luat-o pe arătură N-am spus așa, am spus că nu mai era posibilă nicio schimbare a "testamentului lui Hristos" după moartea Sa. El Și-a "scris" testamentul timp de trei ani și jumătate cât a propovăduit principiile Împărăției Cerurilor. Aceste principii includeau și cele 10 Porunci ce nu pot fi desființate, fiind veșnice și fiind o reflectare a caracterului lui Dumnezeu (Cel ce este sfânt, veșnic și plin de iubire). A modifica Testamentul lui Hristos după moartea Sa, înseamnă a comite fals în acte [divine] publice și e susceptibil de pedeapsă. Și nu orice pedeapsă, ci condamnare la moarte veșnică!

Citat:
Pai daca scriem acum ca sangele lui Iisus sterge orice pacat(esti de acord cu mine?) inseamna ca acest lucru este real acum, pe data de ...2011?
Sunt de acord că șterge orice păcat, însă în același timp spun că nu e de jucat cu păcatul! Vine o vreme când ori se încheie viața, ori se închide harul (general sau personal), ori pur și simplu nu mai este cale de întoarcere pentru individ. Nu poți -de exemplu- să furi zi de zi fără a te pocăi și să aștepți să fii mântuit și curățat de sângele lui Iisus. Am dat exemplul cu șeaua ca să priceapă calul...

Citat:
Apoi vorbesti ca testamentul nu poate fi schimbat chiar daca avem doua testamente!
Atât vechiul legământ, cât și nouă legământ conțineau Decalogul. Păcat este și d.Hr. să ucizi, păcat era și în.Hr. să ucizi (păcat era chiar și înainte de Sinai să ucizi), nu s-a schimbat nimic! Iar am bătut șeaua topicului.

Last edited by tricesimusquintus; 02.02.2011 at 17:53:00.
Reply With Quote