View Single Post
Vechi 02.02.2011, 21:17:07
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tailgunner4A Vezi mesajul
1. Daca sunteti amabil, ce-i aia Stiinta moderna? Exista cumva si o stiinta clasica? Care este linia de demarcatie dintre cele doua?
Aici gasiti toate demarcatiile care va intereseaza:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_science

Citat:
2. Ati putea cumva sa documentati afirmatia citata? Nu este prima oara cand o aud.
O adopta probabil majoritatea oamenilor de stiinta atei. Pe toti care i-am intrebat de ce stiinta nu incearca sa considere posibilitatea existentei lui Dumnezeu, mi-au raspuns sec: "Pentru ca nu este necesar". Pana si Stephen Hawking caruia eu i-am admirat ideile despre univers cu ani in urma spune acelasi lucru:
http://abcnews.go.com/GMA/stephen-ha...ry?id=11571150

Citat:
Fiecare constructie stiintifica se sprijina pe cateva propozitii de temelie, pe care le presupune ca adevarate si nu incearca sa le demonstreze, iar cu ajutorul lor construieste concepte, definitii, teoreme si concluzii. In geometrie si matematica in general aceste propozitii sunt un set de axiome. In mecanica (ramura a fizicii) sunt cateva Principii fundamentale, la fel si in termodinamica, etc. Unde intre aceste concepte, principii, axiome isi are locul Dumnezeu, astfel ca stiinta respectiva sa se aseze pe baze sanatoase, in conceptia dvs?
Eu nu sunt impotriva stiintei moderne, din contra, o apreciez foarte mult pentru ceea ce este si ii inteleg in mare destule principii cu care sunt de acord din punctul ei de vedere.

Sincer, nici nu stiu cum sa va explic unde si-ar avea loc Dumnezeu printre axiome, deoarece realitatea este exact invers, adica axiomele isi au loc printre Dumnezeu. Dar cum oare ar putea fi inteles lucrul asta cat timp il scoatem pe Dumnezeu din ecuatie si ii negam orice urma de evidenta?! Stiinta moderna este doar partea exterioara a stiintei (a ceea ce poate fi stiut rational).

Este nevoie de o revizuire a punctului de vedere stiintific astfel incat extinderea stiintei moderne sa ajunga dincolo de experimentele de laborator, in laboratorul fiintei umane. Fiinta umana este capabila de mult mai mult, este si greu de imaginat pana unde se poate ajunge. Dar nu se poate face fara conceptul de Dumnezeu in ecuatie. Daca oamenii de stiinta si-ar da silinta sa inteleaga esenta religiilor, ar revolutiona atat stiinta cat si religia, le-ar uni, deoarece stiinta care il include pe Dumnezeu in ecuatie, comparativ cu stiinta care il scoate pe Dumnezeu din ecuatie, este ca un Om pe langa un Schelet.