Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
1. Eu consider că nu religia este mântuitoare, ci Cel ce stă în centrul acestei religii: Mântuitorul Iisus Hristos.
|
Aici sunt de acord. Dar sa nu ignoram si „Este un Domn, o Credinta, un Botez.” (Efeseni 4:5). Iisus Hristos este Mantuitorul, dar ca sa putem fi mantuiti avem nevoie in primul rand de IUBIRE care face ca celelalte sa vina de la sine.
Nu toata credinta in Dumnezeu este buna, dupa cum zice insusi Apostolul Pavel "Fiule Timotei, sfatuieste pe crestini sa fie sanatosi în credinta". Poate să creada cineva in Dumnezeu si credinta lui sa nu-i aduca nici un folos?
Sincer nu stiu inca cu cine vorbesc si daca mergeti pe ideea ca mantuirea se poate numai prin credinta.
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
2. Religia mea este aceeași cu a dumneavoastră: religia creștină. Doar confesiunile diferă, însă aceasta e o problemă a fondatorilor confesiunilor respective; ei le-au dat aceste denumiri.
|
Presupun ca aceasta confesiune isi are inceputurile prin sec. 16. Sa ma contraziceti daca este altfel si apoi am sa formulez si un raspuns.