Citat:
În prealabil postat de dianagroza
Aici sunt de acord. Dar sa nu ignoram si „Este un Domn, o Credinta, un Botez.” (Efeseni 4:5). Iisus Hristos este Mantuitorul, dar ca sa putem fi mantuiti avem nevoie in primul rand de IUBIRE care face ca celelalte sa vina de la sine.
Nu toata credinta in Dumnezeu este buna, dupa cum zice insusi Apostolul Pavel "Fiule Timotei, sfatuieste pe crestini sa fie sanatosi în credinta". Poate să creada cineva in Dumnezeu si credinta lui sa nu-i aduca nici un folos?
Sincer nu stiu inca cu cine vorbesc si daca mergeti pe ideea ca mantuirea se poate numai prin credinta.
|
Merg pe aceeași idee cu a protestanților și neoprotestanților și care de fapt este teologia Scripturii: mântuirea se capătă prin har, prin credința în Unicul Mântuitor: Iisus Hristos. Dacă s-ar căpăta prin faptele proprii, am avea peste 7 miliarde de mântuitori pe pământ (și sub pământ).
Citat:
În prealabil postat de dianagroza
Presupun ca aceasta confesiune isi are inceputurile prin sec. 16. Sa ma contraziceti daca este altfel si apoi am sa formulez si un raspuns.
|
Confesiunea (denominațiunea, biserica) adventistă de ziua a șaptea își are începuturile în sec. XIX.