View Single Post
Vechi 03.02.2011, 14:20:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Oricare ar fi argumentele dumneavoastra ele palesc in fata faptului ca insasi Sfinta Fecioara a confirmat aceasta dogma. Si faptul ca aceasta dogma a fost intarita prin miracole (cele de la Lourdes si nu numai). Ceea ce la oameni nu e cu putiinta e cu putiinta la Dumnezeu.
Nu e nevoie sa amintesc ca niciun sfant sau minune catolica nu e recunoscuta de ortodocsi. In sens oficial ma refer, nu la unii credinciosi ecumenisti. Nicio aparitie sau minune la ortodocsi nu a confirmat asa ceva. Mai mult, la catolici aparitia de la Lourdes este la putin timp dupa adoptarea dogmei de catre catolici.
Eu am dat raspunsul la minunile cu bilocatia si stigmatele, ca acelea sunt inselari de la ingerii cazuti. De asemenea, eu cred ca nu exista minuni la catolici, doar inselari de la vrajmsul, cum am mai argumentat.

La Lourdes is Fatima, la fel ca in sutele de aparitii marianice de dupa, cred (si nu sunt singurul) ca sunt aparitii ale unor ingeri cazuti transformati in ingeri de lumina (femei in acest caz).
Din punct de vedere ortodox asta e evident, noi condamnam puragatoriul si imaculata zamislire, le consideam neadevaruri, greseli. Iar un inger sau Fecioara Maria nu pot spune neadevaruri, adica sa spuna ca exista imaculata conceptie (Lourdes) sau purgatoriu (Fatima).

Din punct de vedere care nu tine doar de invatatura ortodoxa, de exemplu la Fatima acea aparitie a vrut ca oamenii sa creada in ea si a facut o minune cu soarele. Desi soarele nu s-a miscat de pe cer (asa afirma si catolicii, observatoarele astronomica nu au indicat nimic), toti cei de acolo au avut o vedenie, halucinatie colectiva ca soarele se roteste, alerag pe cer, etc. Dar astfel de hipnoze, halucinatii, sunt date doar de vrajmasul, Dumnezeu nu creeaza iluzii false. pentru ca Dumnezeu poate face minunile adevarate, adica sa miste soarele de pe cer. Ingerul cazut doar atat poate face, iluzionism. ca o dovada e povestire din cartea Pr. Paisie cu vedenia data de un fachir.
La fel ca in cazul bilocatiei si stigmatelor nu veti gasi o minune sub forma de iluzionism in crestinism.
De asemena, la Fatima (si nu stiu daca si la Lourdes) spune ca aerul se racea inaintea aparitiilor. Se stie chiar si din paranormal ca aerul se raceste cand isi face prezenta un inger cazut.
Cred ca raspunsul e bine documentat, sper ca pot exprima si o pozitie ortodoxa.
Reply With Quote