View Single Post
Vechi 03.02.2011, 16:00:06
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Preopinentul se refera la apariții mariane certificate de Biserica Catolică, în care Maica Domnului a confirmat Imaculata Concepție. Nu am auzit ca relicvele multor sfinți să spună că au fost lipsiți de păcat.
Certificate doar de BC si, asa cum am incercat sa arat, false aparitii. Deci nu au relevanta pentru un ortodox, nu pot fi aduse ca argument.
Nici BC nu considera ca in afara de Fecioara Maria ar mai fi fost altcineva lipsit de pacatul stramosesc.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cu altă ocazie, am arătat cât de mulți ortodocși (patriarhi, episcopi și teologi) au crezut în Imaculata Concepție și au predicat-o
Din pacate ne-am cam obisnuit cu citatele catolice; ori nu au nicio legatura (ca in cazul celor de la Purgatoriu), unele sunt chiar schimbate (ca sa se potriveasca, cum am intalnit la Filioque), sau sunt scoase din context. De exemplu daca la Purgatoriu se dadea citat din Sf. Grigorie de Nissa, fara sa se spuna ca a sustinut apocatastaza nu era un exemplu tocmai elocvent.
Din moment ce am arata ca dogma aceasta este gresita si contrazice invatatura catolica si ortodoxa nu prea vad ce relevanta mai au alte argumentatii. Sa le discutam pe acelea.
Reply With Quote