Citat:
În prealabil postat de catalin2
Si, trebuie sa fiti de acord ca eu va ajut spunandu-va adevarul (cel putin din punctul asta de vedere). Daca presupunand prin absurd (din punctul dvs. de vedere) adevarul e chiar acesta pe care il spun ortodocsii si sfintii ati fi preferat sa nu il aflati si sa nu aveti posibilitatea mantuirii?
|
Nu aveti cum sa ma ajutati si nici sa aveti succes, in cazul meu, dintr-un motiv simplu: dumneavoastra vreti sa darimati tot sistemul meu de valori spunindu-mi simplu: e gresit. Argumentele aduse sint surse ortodoxe, dar eu nu le-am studiat. Si atunci trebuie sa va cred pe dumneavoastra sau pe cei pe care mi-am intemeiat sistemul de valori. Iar eu cred un lucru simplu: toate generatiile de oameni care s-au sacrificat pentru mine (si ma refer la preotii de toate natiunile care s-au perindat prin satul meu, incepind cu acum 400 ani, italieni, polonezi, nemti, maghiari etc, care si-au donat averile ca noi sa avem biserica si sint ingropati in pamint strain), nu ar fi putut face acest lucru decit slujindu-L pe DUmnezeu. Iar Dumnezeu le-ar fi pus piedici daca ar fi urmat un drum gresit. Nu poate nimeni sa faca aceste lucruri daca nu Il slujejste pe Dumnezeu, pentru ca numai astfel jugul e placut si povara usoara. Deci eu trebuie sa aleg intre jertfa atitor oameni si citatele dumneavoastra pe care nu le-am studiat, dar despre care imi spuneti ca sint corecte! Evident ca aleg exemplul acelora despre care v-am vorbit.
Referitor la adevarul propus de de dumneavoastra nu ma ingrijorez deloc: Dumnezeu mi-a aratat de mai multe ori ca nu gresesc urmind credinta mea, atit mie personal cit si prin sfintii nostri. Deci am incredere ca credinta mea e mintuitoare. De-as fi eu vrednica sa fiu o buna catolica!
PS scuze pentru divagatie, sintem cam off topic!