Citat:
În prealabil postat de Ioana_D
Citat:
În prealabil postat de eremieb
"Biblia e Cuvantul Lui Dumnezeu si nu cred ca Dumnezeu ar fi lasat sa se scrie lucruri neadevarate care sa ii duca pe oameni la ratacire."
Am o intrebare Ioana_D cate cai spre mantuire exista?
|
"Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine." (Ioan 14,6)
|
Ok. Uite povestioara asta. Gandeste-te la ea putin, putin mai mult... si explica-mi logic.
Eu cred ca Dumnezeu e bun si atotputernic, ne iubeste foarte mult si e cinstit. Atat. Restu mai vedem.
Uite o situatie ipotetica.....
Ioana maine sa zicem ca mori. E vre-o 40 de zile trb sa stai pe pamant sa asisti la inmormantarea ta si sa te pregatesti pentru calatoria ce te asteapta. In acest timp te intalnesti cu ingerul tau e te informeaza de noile posibilitati ale formei tale de spirit, de exemplu poti sa-ti revezi viata sa vezi unde ai facut bine si unde ai facut rau... si sa-ti faci noi prieteni. Ingerul tau iti face cunostinta cu Ali, un musulman ce a decedat cam in acelas timp cu tine. Incepeti sa va cunoasteti sa va descoperiti reciproc vietile si vezi ca a fost un om bun, se ruga la Alah, tinea posturile adica era un musulman foarte credincios.
Ajungeti la judecata. Dumnezeu e judecatorul. Te judeca si iti spune ca vei merge in rai, ai crezut in Iisus, ai dus o viata curata. Il rogi pe Dumnezeu sa stai si la judecata lui Ali. Dumnezeu accepta.
La judecata Dumnezeu ii spune lui Ali ca nu poate sa mearga in rai, nu a crezut in Iisus, deci nu poate merge in rai ci doar in iad. Dumnezeu nu -i mai poate acorda o sansa lui Ali sa se nasca intr-o familie de crestini, care macar sa-i ofere o oportunitate reala de a ajunge in rai.
Ali spune ca iisus este calea cea adevarata, el de mic a fost invatat o doctrina falsa, si il intreaba pe Dumnezeu cum ar fi putut stii adevarul? El a aplicat tot ce a stiut, tot ce l-au invatat preotii sai, s-a rugat in fiecare zi si ajunge in iad? Fiindca nu a crezut in Iisus, el nu avea de unde sa stie, religia lui spunea ca este "adevarata" si celelalte sunt false. "-Cum puteam sa-mi dau seama de adevar Doamne?" intreaba intr-un final Ali "-Si eu, si intreg neamul meu ne rugam tie, si tu imi spui acum ca voi ajunge in iad fiindca nu am crezut in fiul Tau? Eu nu stiam asta, nimeni din poporul meu nu stie asta. Am aplicat tot ce am stiut."
Dumnezeu decide. Ali se duce in iad.
Tu te simti prost, cum adica? el nu a stiut, a fost curat sufleteste, s-a rugat.... si acum rasplata e iadul...... simti ca nu e corect[p.s asa ma gandesc eu ca e, sau orice om normal]
Ali se duce in iad. Tu te duci in rai.
Ti se pare moralmente corect? Tu in rai(meriti ce-i drept) si el in iad fiindca nu a crezut in Iisus.
Te ros sa-mi spui daca ti se pare corect......
p.s in acelas timp trebuie sa tii cont de faptul ca Dumnezeu e corect si atotputernic (stia ce stie Ali, stia unde se naste, stia ca sunt 0,01% sanse sa se converteasca la crestinism[ presupunem doctrina adevarata], stia ca traieste intr-o doctina "falsa"[presupunem ca islamismul e o doctrina falsa])
Astept cu nerabdare raspunsul tau si al altora.