Subiect: Invidia
View Single Post
Vechi 03.02.2011, 23:45:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Un alt aspect al invidiei,este al asa numitor"prieteni" care-ti injecteaza zilnic,doze mici de pizma,prin oferirea comparatiilor facute intre tine si ceilalti.Ca cineva,care te bate sacaitor pe umar ,toata ziua
Am avut o"prietena"care-si permitea sa ma judece,si sa ma faca de doua parale,doar pt ca nu urmaresc diferite privilegii,pt ca nu santajez emotional in relatiile cu ceilalti si altele, diverse...fraza pe care mi-o spunea mereu era:esti prea idealista,pt vremurile acestea!

Un timp,chiar am intrat in pacat,pizmuindu-i pe cei carora imi parea mie ca au parte de o viata prea linistita,buna,cu bucurii venite pe neasteptat,in comparatie cu mine...insa perioada,asta nu a durat prea mult,deoarece am indepartat sursa respectiva-"prietena",si am revenit la cea ce fusesem dinainte-am alte pacate,si totusi invidia imi era straina pana atunci!Chiar si acum,cand cineva imi ofera retete de viata si exemple,le spun foarte cald ca putem fi prieteni doar in masura in care nu se mai vad raspunzatori de"binele"meu!

Invidia otraveste,instristeaza si atrage o alta serie de sentimente negative:neputinta,deznadejdea,frustarea si chiar furia;pe cand,faptul de a te bucura pt binele cuiva,iti inobileaza sufletul,te inalta!

In aceasta idee,fiti atenti la cine va insoteste si cui ii faceti cunoscute toate gandurile voastre intime,si in general fiti sceptici in fata acelor prieteni,care vor cu tot dinadinsul sa va schimbe felul de a fi!!!Chiar daca sunteti pe un drum gresit,un om bine intentionat,nu va face presiuni,sau nu va va jigni...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote