"Preotul care „n-a vrut să apară în poze"
Plecăm înapoi spre Bonț. Fotograful mai face câteva poze. Apare preotul. Îl fotografiază din mașină, cu toate că suntem conștienți că ne vede. Se uită la noi. Plecăm. Parcă, ușurați că am scăpat de acel loc. Oprim mașina câțiva metri mai jos, pentru a vedea pozele. „Așa ceva nu există!", îl aud pe colegul meu. Verificăm toate pozele. Cele făcute preotului au ieșit albe. Fără nicio pată, fără nicio umbră. Alb complet. Lumină și atât.
Avem nevoie să ne lămurească cineva ce s-a întâmplat. Urcăm din nou la Nicula. „Au mai fost astfel de cazuri. Cineva, tot din Cluj, a filmat o slujbă întreagă, într-o biserică, iar filmul a ieșit în întregime alb", explică starețul mănăstirii. Preotul de la Nicula dă și o explicație fenomenului: „Cu toții avem această putere în noi, doar că nu o activăm. Asta se face prin rugăciune multă și credință. Dacă preotul Budean v-a văzut, înseamnă că, pur și simplu, nu a vrut să apară în acele poze", este de părere starețul Coroian."
Se vorbeste mult de Cornesti si Bont...De "onorariile" mai mult decat substantiale...etc...Nu stiu cat adevar sau nu exista in tot ce afirma lumea vizavi de ei, nu e treaba noastra sa judecam, insa imi pare interesant, extrem de interesanta explicatia data de parintele staret legat de puterea pe care o avem toti in noi, dar nu o...activam....
http://www.adevarul.ro/locale/cluj-n..._0_418758695.h