În prealabil postat de
Florin-Ionut
Deci, in conceptia dumneavoastra, mantuirea este numai atunci cand Il vedem pe Dumnezeu față către Față. Daca cei nebotezati nu ajung sa-L vada pe Dumnezeu, atunci merg automat in Iad (nu vorbesc despre copii aici, ci la modul general despre toti oamenii nebotezati care au trait dupa Cinzecime). Am inteles bine?
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Da, aceasta este credința catolică și acesta este motivul pentru care Biserica a considerat mereu o prioritate convertirea popoarelor, botezarea oamenilor și predicarea Evangheliei.
|
Nu pot sa fiu de acord cu o astfel de pretentie. In momenul in care un om se naste, acesta devine liber prin insusi modelul divin dupa care este construit ca om. El trebuie sa aiba posibilitatea mantuirii indiferent daca Biserica activeaza sau nu in spatiul in care el vietuieste. Altfel vorbim despre predestinarea la Iad - ceea ce trebuie sa fie o idee lipsita de adevar.
Eu pot sa cred ca numai cei botezati au sansa sa-L vada pe Dumnezeu in Imparatia Cerurilor, insa ceilalti nu sunt automat condamnati pentru vesnicie pentru o vina care nu este a lor. Eu stiu ca Dumnezeu este bun, iubitor si drept, iar aceste calitati nu pot da pur si simplu la gunoi miliarde de suflete pentru ca oamenii concep dogme.
Intrebare: cum de s-a mantuit talharul de-a dreapta, din moment ce nu era botezat? Stim bine ce inseamna a fi talhar, adica un hot deosebit de violent care jefuieste uneori omorand in bataie oamenii in case sau la drumul mare. Iata ca unul din acestia a ajuns in Rai si nu putem accepta ca ar fi fost botezat mai inainte, din moment ce a fost condamnat la moarte ca urmare a unor fapte abominabile.