View Single Post
Vechi 04.02.2011, 19:15:26
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul

Despre asta e vorba! Mergem cu presupusul în cazul unei ”porunci duminicale” a lui Hristos.
Nu stiu ce zic ortodocsii in acest punct, dar din cate vad eu Hristos nu prea a intrat in detalii cu poruncile.

El nu prea porunceste. Unii penticostali vorbesc de libertatea cea noua in Hristos. Chiar suna bine ideea.
Daca ma gandesc, Hristos nu a mai impus in detaliu coordonatele credintei crestine, asa cum facuse Dumnezeu in VT. Fata de iudei, crestinii au avut lasate mult mai multe libertati in privinta a ce si cum sa celebreze.

Imi spunea un preot ortodox, candva, ca nu trebuie sa privesc Biblia ca pe un regulament de orgazare si functionare a Bisericii, cu paragrafe si articole ca regulamentele militare sau industriale.
"OK, i-am zis, eu incerc s-o privesc ca pe o alcatuire logica , structurata la fel ca si restul lumii , avand niste constante universale, niste ecuatii de baza, niste axiome, niste elemente cuantificabile si exprimabile inteligibil."
Atunci mi-a zis sa nu incerc sa suprapun Biblia cursului Berkeley.
Mi-a fost ciuda ! De unde stia un preot de cursul Berkeley ??
Si mi-am propus sa abordez aceasta carte cu instrumente de necontestat, care nu pot da nastere la chitibusuri filosofice, retorice, oratorice, etc.
De aceea, ma vedeti tratand lucrurile inginereste.
Reply With Quote