View Single Post
Vechi 04.02.2011, 19:22:04
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Am inteles ce doriti sa spuneti. Corect, nu contest aceasta. Vroiam sa inteleg un fapt istoric: decretarea zilei de odihna ca fiind Dumineca. Inainte de a se decreta zi de odihna, Dumineca era a 7-a zi in calendarul iulian, adica roman. In momentul cand s-a dat decretul acesta el cuprindea si schimbarea de ordine a zilei? Adica din a 7-a zi a devenit 1-a? Sau a ramas in continuare tot ziua a 7-a ca numar? Daca da, cine si cand a facut ca Dumineca sa fie ziua 1-a. Repet, in calendarul iulian.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Din punct de vedere civil , al statului roman, duminica era ziua a 7-a din sapatamana.
Din punct de vedere crestin, ea e numita "ziua cea dintai a saptamanii". Dar daca analizam sistemul de referinta, vedem ca ea este la capatul a 6 zile lucratoare. Unii o pun la capatul de la inceput al celorlalte 6 zile, altii o pun la capatul de la sfarsit.

Daca legam de un capat al unei sfori albe, lunga de 6 metri, un metru de sfoara rosie, obtinem 7 metri de sfoara. Indiferent de care capat legam acel 1 metru rosu, tot 7 metri obtinem, si acel metru rosu se vede rosu din orice capat am privi sau am tine sfoara.

Crestinii au zis ca metrul ala rosu sa se numeasca duminica.
Reply With Quote