View Single Post
Vechi 04.02.2011, 19:43:22
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
âÎn aceeași categorie intră și cei nebotezați, care au murit ulterior Cincizecimii, dar la care nu au ajuns cuvintele Evangheliei, cu singura deosebire că, în cazul lor, nu mai vorbim de Limbul Părinților, ci de Rai, Purgatoriu sau Iad. Astăzi, cred că puțini nebotezați din această categorie mai sunt. situație.
Eu cred ca sunt foarte multi - despre cati musulmani sau coreeni putem spune cu mana pe inima ca la ei a ajuns cuvantul Evangheliei ?

Pe de alta parte, se afirma clar ca cei nebotezați, chiar și astăzi, pot ajunge în Rai.

Citat:
În orice caz, nu veți găsi niciun catehism catolic (și niciun catehism ortodox) care să susțină că acei copii care mor nebotezați ajung în rai.
Dar nu veți găsi nici un catehism catolic (contemporan, cel puțin) care să afirme că ajung în iad.

Citat:
Este o speranță, putem spera că ar exista o posibilitate pe care Cristos nu a dezvăluit-o Bisericii Catolice, dar nu putem spune că asta credem, e împotriva Crezului însuși ("Cred într-un Botez spre remisiunea păctelor"). Dacă îmi găsiți un catehism al unei Biserici apostolice care să afirme că cei care mor nebotezați înainte de vârsta înțelegerii ajung în rai, mănânc cartea.
Deci să înțeleg că suntem îndemnați, prin Catehism, să sperăm împotriva Crezului ?
Reply With Quote