View Single Post
Vechi 04.02.2011, 21:03:50
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Jam 3:2 "Pentru ca toti gresim in multe chipuri, daca nu greseste cineva in cuvant, acela este barbat desavarsit, in stare sa infraneze si tot trupul"

Nu cred că susțineîn mod direct doctrina Purgatoriului

1Jn 5:16-17 "Daca vede cineva pe fratele sau pacatuind - pacat nu de moarte - sa se roage, si Dumnezeu va da viata acelui frate, anume celor ce nu pacatuiesc de moarte. Este si pacat de moarte, nu zic sa se roage si pentru acela./ Orice nedreptate este pacat, dar este si pacat care nu e de moarte."

Susține în mod direct doctrina Purgatoriului, făcând o distincție clară între păcate de moarte și consecința lor iremediabilă, pe de o parte, și păcate veniale, a căror consecință se poate repara prin rugăciunile credincioșilor. Dacă nu cădem în greșeala adventistă și admitem că Sfânta Scriptură nu face distincție între rugăciunile pentru morți și cele pentru vii, concluzia e clară.

Jam 1:14-15 "Ci fiecare este ispitit cand este tras si momit de insasi pofta sa./ Apoi pofta, zamislind, naste pacat, iar pacatul, odata savarsit, aduce moarte"

Păcatul aduce moarte. Prin urmare, Viața veșnică (sau Raiul) este incompatibilă cu păcatul și cu orice urmări ale acestuia. Prin urmare, cine moare în păcat nu poate (încă) să-L vadă pe Dumnezeu.

Mt 5:48 "Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este"

Pentru a-l vedea pe Dumnezeu trebuie să fim asemenea Lui - desăvârșiți. Cine moare în păcat nu este desăvârșit.

Heb 12:14 "Cautati pacea cu toti si sfintenia, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul"

Cred că acest pasaj nu mai are nevoie de explicații.

Mt 5:26, " Adevarat graiesc tie: nu vei iesi de acolo pana nu vei da cel de pe urma ban."

Datoriile se plătesc în întregime, inclusiv cele față de Dumnezeu.

Mt 12:32, 12:36 , "Si I-a zis carturarul:Bine, Invatatorule. Adevarat ai zis ca unul este Dumnezeu si nu este altul afara de El", "Insusi David a zis intru Duhul Sfant: "Zis-a Domnul Dumnului meu: Sezi de-a dreapta Mea pana ce voi pune pe vrajmasii Tai asternut picioarelor Tale""

Nu cred că au legătură cu doctrina Purgatoriului

1Cor 3:15 "Daca lucrul cuiva se va arde, el va fi pagubit, el insa se va mantui, dar asa ca prin foc" era vorba despre dezbinare

Nu era vorba despre dezbinare, textul e prea clar: e vorba despre mântuire.

1Pet 3:18-20; „Pentru ca si Hristos a suferit o data moartea pentru pacatele noastre, El, Cel drept, pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca pe noi la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu facut cu duhul./ Cu care S-a coborat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare, / Care fusesera neascultatoare altadata, cand indelunga-rabdarea a lui Dumnezeu astepta, in zilele lui Noe, si se pregatea corabia in care putine suflete, adica opt, s-au mantuit prin apa”

Remarcați că se vorbește despre "închisoare", nu despre Iad.

2 Tim 1:16-18 „Domnul sa aiba mila de casa lui Onisifor, caci de multe ori m-a insufletit si de lanturile mele nu s-a rusinat,/ Ci venind in Roma, cu multa osardie m-a cautat si m-a gasit./ Sa-i dea Domnul ca in ziua acea el sa afle mila de la Domnul. Si cat de mult mi-a slujit el in Efes, tu stii prea bine.”

Probabil se referea la a Doua Venire, nu la Purgatoriu.

1 Cor 15:29-30 „”Ca nici un trup sa nu se laude inaintea lui Dumnezeu. / Din El, dar, sunteti voi in Hristos Iisus, Care pentru noi s-a facut Intelepciune de la Dumnezeu si dreptate si sfintire si rascumparare.”

Nu e clar, dar acel "să nu se laude înaintea lui Dumnezeu" pare să sugereze cam aceeași idee: În fața Lui nu se ajunge cu păcate.
Reply With Quote