Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Moartea nu are nici o influenta asupra integritatii liberului arbitru. Oamenii nu devin pacatosi fiindca exista moarte in lume, ci invers. Prin pacat a intrat moartea in lume, ceea ce inseamna ca intai a fost pacatul, si ca urmare a venit moartea.
|
Am afirmat ca a fost invers?
Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
A avut intr-adevar o viata normala, dar normala in sensul pe care Dumnezeu il vede. Noi toti suntem chemati sa fim perfecti, precum El este. Asta a facut si Maica Domnului, a trait in normalitatea lui Dumnezeu. Dar nu cu puterea de la sine insasi, fiindca fara ajutorul si harul lui Dumnezeu noi oamenii nimic nu putem face...
|
Corect, nu vad sa fi zis eu ceva gresit.
Pai daca nu prin credinta ei a avut o viata curata, si a fost harul lui Dumnezeu asupra ei, care o impiedica sa greseasca, unde este meritul. Intelegeti ce vreau sa zic?
Apostolii au fost umbriti cu Duh Sfant dupa Inaltarea Domnului. Sf. Apostol Pavel s-a lepadat de 3 ori, a fost vointa sa, nu a Lui Dumnezeu. La fel si Iuda, prin vointa sa L-a vandut pe Hristos. Astfel, si Fecioara Maria, prin alegerile sale a devenit vrednica sa fie Nascatoare de Dumnezeu.
Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa.