View Single Post
Vechi 04.02.2011, 21:49:10
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Moartea nu are nici o influenta asupra integritatii liberului arbitru. Oamenii nu devin pacatosi fiindca exista moarte in lume, ci invers. Prin pacat a intrat moartea in lume, ceea ce inseamna ca intai a fost pacatul, si ca urmare a venit moartea.
Am afirmat ca a fost invers?

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
A avut intr-adevar o viata normala, dar normala in sensul pe care Dumnezeu il vede. Noi toti suntem chemati sa fim perfecti, precum El este. Asta a facut si Maica Domnului, a trait in normalitatea lui Dumnezeu. Dar nu cu puterea de la sine insasi, fiindca fara ajutorul si harul lui Dumnezeu noi oamenii nimic nu putem face...
Corect, nu vad sa fi zis eu ceva gresit.
Pai daca nu prin credinta ei a avut o viata curata, si a fost harul lui Dumnezeu asupra ei, care o impiedica sa greseasca, unde este meritul. Intelegeti ce vreau sa zic?
Apostolii au fost umbriti cu Duh Sfant dupa Inaltarea Domnului. Sf. Apostol Pavel s-a lepadat de 3 ori, a fost vointa sa, nu a Lui Dumnezeu. La fel si Iuda, prin vointa sa L-a vandut pe Hristos. Astfel, si Fecioara Maria, prin alegerile sale a devenit vrednica sa fie Nascatoare de Dumnezeu.
Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa.