Citat:
În prealabil postat de dianagroza
Pai informeaza-te, si ai sa constati ca a-ti pune nadejdea intr-un obiect si nu in Dumnezeu, se numeste iubire desarta.
|
Adevarat, uitasem.
Citat:
Daca uitati acest medalion acasa, garantez ca va simtiti neprotejata.
|
Mi-ar place sa ma simt neprotejata. Totusi, poate voi ajunge la acea credinta puternica, cind voi constientiza teoretic si voi simti in sufletul meu ca, cu adevarat, nici un fir de par nu se misca fara voia Tatalui. Acum mai am mindria sa cred ca unele lucruri le fac chiar eu.
Citat:
Dar nu obiectul in sine a facut asta, ci voia lui Dumnezeu.
Daca am cruciulita sau iconita in masina, nu inseamna ca ma bazez pe ele, ci tot pe puterea lui Dumnezeu.
|
Si aici aveti dreptate: totul se intimpla cu voia lui Dumnezeu. Insa, crucea pe care o purtam la git, iconita pe care o avem la noi, icoana pe care o punem pe perete in casa, toate sint forme prin care ne marturisim credinta si disponibilitatea noastra de a-L urma pe Isus. Daca ele nu ar avea nici o valoare, atunci nici Biserica Ortodoxa si nici Biserica Catolica nu ne-ar incuraja sa le purtam.
Si toate aceste intimplari cu final fericit, dupa cum spuneti dumneavoastra, au un numitor comun: medalia.