Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Mi-ar place sa ma simt neprotejata.
|
Pai cand am zis asta, ma refeream ca lipsa medalionului de la gat sa va ofere aceasta senzatie. Asa in general, este bine sa tinem legatura permanenta cu Dumnezeu, prin simple rugaciuni si sa credem ca ne protejeaza. Asa vad eu lucrurile...
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
totul se intimpla cu voia lui Dumnezeu. Insa, crucea pe care o purtam la git, iconita pe care o avem la noi, icoana pe care o punem pe perete in casa, toate sint forme prin care ne marturisim credinta si disponibilitatea noastra de a-L urma pe Isus. Daca ele nu ar avea nici o valoare, atunci nici Biserica Ortodoxa si nici Biserica Catolica nu ne-ar incuraja sa le purtam.
Si toate aceste intimplari cu final fericit, dupa cum spuneti dumneavoastra, au un numitor comun: medalia.
|
Nu neg importanta icoanelor sau obiectelor sfinte, doar sa nu ne bazam pe obiect in sine mai mult decat pe Dumnezeu. In sensul ca, daca am la gat cruciulita, ce rost mai are sa zic o rugaciune, sa fac o cruce cand ies din casa, ca sunt protejata, sau sa ajung sa disper ca am uitat acasa lantul cu cruciulita de la gat.
Imi imaginez ca ati inlocuit crucea lui Hristos cu aceasta medalie. Nu?