View Single Post
Vechi 05.02.2011, 12:09:57
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sper ca observati ca toate acestea nu prea au nimic de-a face cu minunile, ci cu niste intamplari. Putem gasi asta si la talismanele sau amuletele norocoase din alte parti. O cruce in schimb stim ce efect are.
De asemenea, nici vindecarile (de la Lourdes sau din alte pari) nu sunt certitudinea ca sunt divine. Sunt si vindecari divine dar si vindecari de la vrajmasul, cum am aratat. http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...unt-demoni.htm
In combinatie cu sfinte moaste sau minuni crestine suntem siguri ca ele sunt divine. Dar in combinatie cu minunile care nu sunt in crestinism ci in alte religii gen stigmate, bilocatie, transa, putem sa ne gandim ca nu sunt divine.
Nu vreau sa intru in polemica iar cu dumneavoastra pe tema minuni, moaste, valide sau invalide. Mie mi se pare un miracol imens ca o persoana sa se spovedeasca si impartaseasca inainte de moarte, cind toata viata nu a facut acest lucru, mi se pare un miracol ca un evreu sa se converteasca si mai mult decit atit, sa-si dedice viata pentru convertirea conationalilor sai. Nu stiu ce inseamna "miracol" sau minune in cazul dumneavoasta, dar va stiu conceptia, pe care ati expus-o de mai multe ori: orice ar face un catolic, oricit de sfinta ar fi viata lui, oricite minuni sau fapte ar face, toate sint de la vrajmasul, cu argumente care astazi sint pro, miine contra (vezi cazul apei sfintite; o data ati afirmat ca noi, catolicii, nu avem apa sfintita ca nu-l avem pe Duhul Sfint; apoi ati vorbit ca acea apa sfintita a confirmat ca niste aparitii nu sint reale). Nu va impartasesc opiniile si cred ca nu va voi mai raspunde pentru ca va contraziceti in argumente.
Reply With Quote