View Single Post
Vechi 05.02.2011, 18:11:50
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Aceasta este și părerea mea. Totuși absurditatea aceasta lingvistică a căpătat valențele unei absurdități teologice în Ortodoxie prin adoptarea acestei teoriii patristice (îmi scapă acum numele sfântului ce a introdus pentru prima dată noțiunea de "ziua a opta" cu privire la duminică) prezentă până în ziua de azi.
Săptămâna are 7 zile, iar a șaptea e sâmbăta, sabatul, binecuvântat, sfințit și observat de Însuși Dumnezeu.
Si Sfanta Treime e o absurditate teologica, si desi e o problema cu mult mai mare decat cea a zilei a 8-a, (Sfanta Treime e o chestie de dogma, ziua a 8-a nu e...); si totusi dvs. nu o contestati atat de vehement, ci ati luat-o ca atare, ca sa nu zic "de gata", dintr-o teologie anterioara adventismului....
Si imi scapa si mie numele celui care a introdus expresia asta in crestinism, si imi mai scapa si cand s-a intamplat... dar in nici un caz nu a intrdus-o Hristos sau vreun apostol. De acord ?
Ca doar nu veti zice ca exista in Biblie expresia Sfanta Treime !

Am avut deja o discutie cu un domn Scotsman care mi-a indicat cateva versete biblice, apoi mi-a zis sa fac o adunare simpla. Si am facut:

Tatal + Fiul + Duhul Sfant = 1+1+1 = 3.

Mi-au iesit 3 dumnezei...
Treime = 3, nu ?
Si totusi crestinii i-au combatut pe politeisti... dar e drept ca acei politeisti aveau multi mai multi dumnezei, nu doar 3...
Dar despre asta propun alt topic...:d
Reply With Quote