View Single Post
Vechi 05.02.2011, 22:58:18
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
In ceea ce privesc "frustrarile benefice", eu cred exact invers. Te frustrezi prin infranare.Ai face anumite pacate si nu le faci,te infranezi si te.....frustrezi! Iar daca realizam asta, poate ne explicam si de ce ne certam din senin cu terte persoane sau facem tot felul de chestii bizare,deseori fara noima...
N-ai vazut niciodata un credincios care tine cu sfintenie Postul Pastelui de exemplu si are o reactie agresiva asupra cuiva /ceva? Si nu l-ai auzit zicand "ispita,ispita frate"??? Pai deseori suntem doar noi cu frustrarile noastre care dau pe-afara, nu ispita.De aceea zic ca e bine sa facem o introspectie sa vedem ce si cum e in sufletul nostru.Sa ne depistam frustrarile si sa le controlam/eliminam.
Trebuie sa ajungem sa inlocuim INFRANAREA cu FIRESCUL.Si abia atunci nu ne mai frustram,pentru ca totul curge firesc,de la sine,in mod natural.Infranarea nu mai e atunci o oprire de la ceva ci este un mod firesc de a vedea/simti lucrurile.Dar in faza asta suntem deja sfinti,vorba lui Pippo.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa.
Inteleasa te-ai facut,insa da-mi voie sa te contrazic:
Mai ales in Post(Postul Mare/Postul Pastelui fiind cel mai important!!) diavolului nu-i convine stradania credinciosului,de aceea il ispiteste mai aprig.
Asemenea vinerea fata de alte zile...nu cred ca frustrarile sunt o explicatie pentru izbucnirea nervoasa a oamenilor in cazul acesta.
Rabdarea iti este incercata...
Parerea mea.
Reply With Quote