View Single Post
Vechi 07.02.2011, 00:25:59
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Mie mi se pare un silogism valid.Daca raul e o lipsa a binelui si daca omul sufera cand nu ii e bine,deci raul e suferinta.Sau poate ma insel.
Nu e un silogism valid (eroare de tip ignoratio elenchi). În premiza majoră ("răul este lipsa binelui") folosiți "Bine" ca și concept moral. Este un bine cu "b" mare. În minoră, binele devine starea de bine, care e alt domeniu al realității (o realitate secundă, ca să zic așa, o realitate subiectivă).
Exemplele simplifică mereu înțelegerea. Am o bătătură. Este ceva care se opune senzației de bine a piciorului meu. Deci, sufăr. Dar asta nu este un rău moral. Nu este un rău cu "r" mare.

Alt caz: tocmai mi-am înșelat nevasta. Nu mă simt rău cu "r" mic, ci chiar mă simt bine. E o plăcere așa de diferită de durerea dată de bătătură ! Dar sufletul meu este în stare căzută. Deși eu mă simt subiectiv bine, e Rău.

Citat:
Eu cred ca orice absolut orice este in primul rand ingaduit de Dumnezeu.Diavolul nu ar avea nici o putere daca nu i.ar ingadui Dumnezeu.
Absolut de acord !
Citat:
Deci si iadul a fost ingaduit de El pt cei care nu vor sa fie cu El pe pamant si in Cer?!!
În mod cert, da !
Libertatea este dar de la Dumnezeu și una dintre cele 4 asemănări ale noastre cu El (alături de suflet, de rațiune și de nemurire). El respectă libera alegere a oamenilor, de a trăi bucurându-se împreună cu El, sau de a trăi departe de El. Iar a trăi departe de El înseamnă a trăi departe de izvorul Binelui. Înseamnă Răul.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 07.02.2011 at 00:28:28. Motiv: completare.
Reply With Quote