View Single Post
Vechi 07.02.2011, 08:53:30
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Este foarte instructivă parcurgerea acestui topic. Confirmă o mai veche observație de-a mea: ateii nu sunt de loc oameni incapabili să creadă. Dovada cea mai bună este că îi vedem crezând în orice: în extratereștri, în intratereștri, în reîncarnare, în astrologie, psihokinezie. În atlanți, în Omul de Neandertal și în Yeti Omul Zăpezilor. În orice, mai puțin în faptul că Dumnezeu s-ar fi făcut om.

Parcă mă văd în liceu și parcă a fost ieri cum explicam, entuziast și doct, cum e chestia cu telepatia: bineînțeles că oamenii au capacități pe care nu le cunoaștem. Faptul că Dumnezeu are și El capacități pe care nu le cunoaștem îmi scăpa pe atunci.
Amuzanta observatia dumneavoatra. Eu sunt ateu si in acelasi timp un mare sceptic. Tocmai intrasem aici sa le zic ceva de dulce celor ce anunta tot felul de tampenii cu privire la 2012, cand am vazut mesajul dumneavoastra.

Cei care cred in tampeniile pe care le-ati enumerat (Yeti, astrologie etc.) sunt mai degraba persoane care se declara crestini. E de ajuns sa aruncati o privire aici pe forum ca sa vedeti cum se gramadesc la discutiile despre reiki, conspiratii etc.

Majoritatea ateilor sunt sceptici, sau sunt atei deoarece sunt in primul rand niste persoane sceptice. Pe cand cine crede in fiinte supranaturale e mult mai predispus sa creada in farmece, magie, ocultism s.a.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote