View Single Post
Vechi 07.02.2011, 12:34:06
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=tricesimusquintus;334294] Când am spus eu că legea lui Moise ar face creștinismul? Iar creștinismul îl face Hristos. Cu Învierea Lui, cu Moartea Lui Răscumpărătoare, cu nădejdea Revenirii Lui...

Ok. Hristos lucreaza sambata ?

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Așa e, unii sunt mistico-materialiști trebuind să pipăie Trupul și Sângele Lui, alții trăiesc prin credință iar nu prin vedere (2 Cor.5,7) localizându-L pe Hristos în Templul Ceresc, unde tot prin credință au acces liber (Evrei 10,19).
Mistico-materialisti... ce expresie frumoasa din vocabularul propagandistului marxist-leninist.

" Deci iudeii murmurau impotriva Lui, fiindca zisese: Eu sunt painea ce s-a coborat din cer. Si ziceau: Au nu este Acesta Iisus, fiul lui Iosif, si nu stim noi pe tatal Sau si pe mama Sa? Cum spune El acum: M-am coborat din cer? Iisus a raspuns si le-a zis: Nu murmurati intre voi. Nimeni nu poate sa vina la Mine, daca nu-l va trage Tatal, Care M-a trimis, si Eu il voi invia in ziua de apoi.
Scris este in prooroci: "Si vor fi toti invatati de Dumnezeu". Deci oricine a auzit si a invatat de la Tatal la Mine vine. Nu doar ca pe Tatal l-a vazut cineva, decat numai Cel ce este la Dumnezeu; Acesta L-a vazut pe Tatal. Adevarat, adevarat zic voua: Cel ce crede in Mine are viata vesnica. Eu sunt painea vietii. Parintii vostri au mancat mana in pustie si au murit.
Painea care se coboara din cer este aceea din care, daca mananca cineva, nu moare. Eu sunt painea cea vie, care s-a pogorat din cer. Cine mananca din painea aceasta viu va fi in veci. Iar painea pe care Eu o voi da pentru viata lumii este trupul Meu. Deci iudeii se certau intre ei, zicand: Cum poate Acesta sa ne dea trupul Lui sa-l mancam? Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi. Trupul este adevarata mancare si sangele Meu, adevarata bautura. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru el. Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez pentru Tatal, si cel ce Ma mananca pe Mine va trai prin Mine. Aceasta este painea care s-a pogorat din cer, nu precum au mancat parintii vostri mana si au murit. Cel ce mananca aceasta paine va trai in veac."(Ioan 6)

Dvs. mancati si beti trupul si sangele lui Hristos , ca sa fie cum scrie in evanghelie ?
Sau ziceti ca iudeii, ca nu se poate asa ceva ?

Citat:
De la Alimentara se cumpără pâinea dospită și alcoolul - alte simboluri din "alimentara" știm noi cui...
Remarca mea trimitea la trupul si sangele lui Hristos.

Presupun ca nu v-ati intrebat de ce atunci cand Hristos vorbeste despre imparatia cerurilor (a carei aparitie o considerati iminenta) nu zice "imparatia cerurilotr ESTE asa si asa, ci zice "este ASEMENEA..." sau "se aseamana", si da o imagine plastica, materiala, deci trimite la simboluri, iar cand arata ce inseamna sa mananci si sa bei trupul si sangele lui zice "acesta ESTE trupul meu" si "acesta ESTE sangele meu", iar nu "acestea sunt asemenea trupului si sangeluimeu" ?

Citat:
Pentru că arde textul original al poruncii din Exod 20?
Cum adica "arde" ? Doar precizeaza ca fiii lui Israel au ziua de odihna sambata (saturnum diae). Crestinii au dreptul sa aibe ziua de odihna duminica, fiindca ei sunt ai lui Hristos, nu ai lui Israel.

Aha... de fapt asta era.
Dvs. considerati ca tineti sambata drept zi a Domnului CA OBLIGATIE, fiindca nu va puteti desprinde un pic de litera legii, desi Duhul e cel ce da viata, iar litera ucide.

Crestinii considera ca tin duminica drept zi a Domnului (a Domnului Hristos, sa nu uitam !) ca DREPT al lor, iar nu ca obligatie. Iar in virtutea acestui drept se obliga de buna-voie sa-i dea lui Hristos ce e al lui Hristos. (Si lui Moise, ce e al lui Moise. Dar Hristos are prioritate.)

Intre a avea obligatii fara drepturi, si a avea drepturi care duc la obligatii, cred ca cei ai lui Hristos au ales varianta potrivita, iar cei ai lui Moise au ramas cu ceea ce a mai ramas...

Citat:
Iarăși analizați niște cuvinte pe care nu le-am rostit niciodată.
Eu n-am zis ca ati fi spus dvs. ceva despre judecarea in functie de ziua de odihna. De unde reiese acuza aceasta ? De ce va simtiti ca la tribunal ???
Pur si simplu era o noua directie de abordare a problemei zilei de odihna, si anume din perspectiva judecatii finale.
Ca doar asta e marea problema a vietii crestine, nu ? Pregatirea pentru ziua aceea a judecatii. Sau nu sunteti de acord nici cu asta ??

Dar se pare ca refuzati sa iesiti dintr-un tipar care vi s-a impus de catre dogmatica adventista si credeti ca eu va fac vreun proces in care incerc sa obtin condamnarea dvs. ...
Reply With Quote