View Single Post
Vechi 07.02.2011, 14:17:08
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Teoriile sale, mai precis...
Nu domnule AdrianAamz, este rodul cercetărilor sale. Ceea ce formulați dumneavoastră acum, este teorie. Asta în cazul că ați conspectat ceva din arhiva Vaticanului, ori că măcar i-ați citit cartea. Altfel, nu e nici măcar teorie, e simplă vorbă în vânt...

Citat:
Aha. Tot nu mi-ati raspuns la inrebarea: Hristos , cel ai caruia sunt crestinii, Hristos lucreaza sambata ?
Pentru că îmi puneți în sfârșit întrebarea într-o formulare logică, vă răspund: Hristos, acum în Ceruri lucrează continuu la opera mântuirii omului. Zi și noapte fără răgaz și fără concediu.
În completare, vă răspund și la întrebarea încă nepusă: în activitatea Sa pământească, Hristos a lucrat tot timpul pentru binele fizic și spiritual al oamenilor cu care a venit în contact. A predicat, a încurajat, a întărit și a vindecat pe toți oamenii inclusiv în sabat. "După obiceiu Său" a mers la adunare în sabat (Luca 4,16) nu a "făcut bani" prin atelierul de tâmplărie ori pe altundeva.

Citat:
Si fac din sambata quintesentza mantuirii.
Altii pot sa nu se numeasca mozaici, dar sunt tot ai lui Moise...
Moizaicii probabil, căci ei fac din faptele legii merite spre dobândirea mântuirii (păzirea sabatului, zecimea, îndeplinirea strictă a ritualurilor și pelerinajelor, parastasele și pomenile). Pardon, ultimele două sunt făcute de alții.

Citat:
Cel cu prejudecatile sunteti dvs. Pentru dvs. invierea e o realitate apusa, pentru crestini e una mereu prezenta.
Iată un exemplu concret de prejudecată! Pentru noi moartea, învierea și revenirea în slavă a lui Hristos sunt realități acceptate prin credință și chiar celebrate periodic prin actul Cinei Domnului. Celebrate după porunca lui Hristos, nu după porunci omenești.

Citat:
De aceea duminica invierii lui Hristos transcende sambata in care Moise i-a scos pe evrei din Egipt.
Alt exemplu de prejudecată. Apropos, am mai întâlnit ideea aceasta la un ortodox. Puteți să-mi spuneți unde ați citit că Moise i-a fi scos pe evrei din Egipt în ziua sâmbetei?

Citat:
In general nu contez pe nimeni care se prevaleaza de doctrina unei Biserici pe care vrea s-o demoleze...
Domnule, pe mine nu mă cheamă Ceaușescu Buldozeristul. Și apoi... slabi piloni de susținere doctrinară trebuie să aibă această Biserică, de se teme de un neica nimeni ca mine...

Citat:
Mistico-materialisti... ce expresie frumoasa din vocabularul propagandistului marxist-leninist.
Mi s-a părut potrivită alăturarea aceasta contradictorie, reflectă bine μυστήριον-ul prefacerii (alt cuvânt plin de miez) pâinii și vinului într-un dumnezeu pipăibil.

Citat:
Dvs. mancati si beti trupul si sangele lui Hristos , ca sa fie cum scrie in evanghelie ?
Sau ziceti ca iudeii, ca nu se poate asa ceva ?
Ca să n-o mai lungim cu off-topicul acesta, răspunsul meu este: Da.

Citat:
Cum adica "arde" ?
Adică dogorește. Nu înțeleg de ce vă feriți de el, aducând tot timpul în discuție comentariul și nu textul original al poruncii.

Citat:
Doar precizeaza ca fiii lui Israel au ziua de odihna sambata (saturnum diae).
Nici măcar Vulgata nu "precizează" saturnum diae, nu înțeleg de unde le scoateți.

Citat:
Aha... de fapt asta era.
Dvs. considerati ca tineti sambata drept zi a Domnului CA OBLIGATIE, fiindca nu va puteti desprinde un pic de litera legii, desi Duhul e cel ce da viata, iar litera ucide.
Mă văd nevoit să mai precizez o dată:
Adventiștii nu țin sâmbăta din OBLIGAȚIE, de frică, ori pentru a dobândi mântuirea! Ei în general nu țin Decalogul ca să fie mântuiți, ci pentru că sunt mântuiți și consideră că ascultarea de porunci este singurul răspuns pe care-l pot da din iubire, iubirii lui Hristos.

"Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)

Last edited by tricesimusquintus; 07.02.2011 at 14:22:09.
Reply With Quote