Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Teoriile sale, mai precis...
|
Nu domnule AdrianAamz, este rodul
cercetărilor sale. Ceea ce formulați dumneavoastră acum, este teorie. Asta în cazul că ați conspectat ceva din arhiva Vaticanului, ori că măcar i-ați citit cartea. Altfel, nu e nici măcar teorie, e simplă vorbă în vânt...
Citat:
Aha. Tot nu mi-ati raspuns la inrebarea: Hristos , cel ai caruia sunt crestinii, Hristos lucreaza sambata ?
|
Pentru că îmi puneți în sfârșit întrebarea într-o formulare logică, vă răspund: Hristos, acum în Ceruri lucrează continuu la opera mântuirii omului. Zi și noapte fără răgaz și fără concediu.
În completare, vă răspund și la întrebarea
încă nepusă: în activitatea Sa pământească, Hristos a lucrat tot timpul pentru binele fizic și spiritual al oamenilor cu care a venit în contact. A predicat, a încurajat, a întărit și a vindecat pe toți oamenii inclusiv în sabat. "După obiceiu Său" a mers la adunare în sabat (Luca 4,16) nu a "făcut bani" prin atelierul de tâmplărie ori pe altundeva.
Citat:
Si fac din sambata quintesentza mantuirii.
Altii pot sa nu se numeasca mozaici, dar sunt tot ai lui Moise...
|
Moizaicii probabil, căci ei fac din faptele legii merite spre dobândirea mântuirii (păzirea sabatului, zecimea, îndeplinirea strictă a ritualurilor și pelerinajelor, parastasele și pomenile). Pardon, ultimele două sunt făcute de
alții.
Citat:
Cel cu prejudecatile sunteti dvs. Pentru dvs. invierea e o realitate apusa, pentru crestini e una mereu prezenta.
|
Iată un exemplu concret de prejudecată! Pentru noi moartea, învierea și revenirea în slavă a lui Hristos sunt realități acceptate prin credință și chiar celebrate periodic prin actul Cinei Domnului. Celebrate după porunca lui Hristos, nu după porunci omenești.
Citat:
De aceea duminica invierii lui Hristos transcende sambata in care Moise i-a scos pe evrei din Egipt.
|
Alt exemplu de prejudecată. Apropos, am mai întâlnit ideea aceasta la un ortodox. Puteți să-mi spuneți unde ați citit că Moise i-a fi scos pe evrei din Egipt în ziua sâmbetei?
Citat:
In general nu contez pe nimeni care se prevaleaza de doctrina unei Biserici pe care vrea s-o demoleze...
|
Domnule, pe mine nu mă cheamă Ceaușescu Buldozeristul. Și apoi... slabi piloni de susținere doctrinară trebuie să aibă această Biserică, de se teme de un
neica nimeni ca mine...
Citat:
Mistico-materialisti... ce expresie frumoasa din vocabularul propagandistului marxist-leninist.
|
Mi s-a părut potrivită alăturarea aceasta contradictorie, reflectă bine
μυστήριον-ul prefacerii (alt cuvânt plin de miez) pâinii și vinului într-un dumnezeu pipăibil.
Citat:
Dvs. mancati si beti trupul si sangele lui Hristos , ca sa fie cum scrie in evanghelie ?
Sau ziceti ca iudeii, ca nu se poate asa ceva ?
|
Ca să n-o mai lungim cu off-topicul acesta, răspunsul meu este: Da.
Citat:
Cum adica "arde" ?
|
Adică dogorește. Nu înțeleg de ce vă feriți de el, aducând tot timpul în discuție comentariul și nu textul original al poruncii.
Citat:
Doar precizeaza ca fiii lui Israel au ziua de odihna sambata (saturnum diae).
|
Nici măcar Vulgata nu "precizează"
saturnum diae, nu înțeleg de unde le scoateți.
Citat:
Aha... de fapt asta era.
Dvs. considerati ca tineti sambata drept zi a Domnului CA OBLIGATIE, fiindca nu va puteti desprinde un pic de litera legii, desi Duhul e cel ce da viata, iar litera ucide.
|
Mă văd nevoit să mai precizez o dată:
Adventiștii nu țin sâmbăta din OBLIGAȚIE, de frică, ori pentru a dobândi mântuirea! Ei în general nu țin Decalogul
ca să fie mântuiți,
ci pentru că sunt mântuiți și consideră că ascultarea de porunci este singurul răspuns pe care-l pot da din iubire, iubirii lui Hristos.
"Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)