"Toata firea va fi nu cum a fost cand a fost zidita, materiala si sensibila, ci se va preface la invierea cea de obste si va deveni o locuinta nemateriala si duhovniceasca si mai presus de orice simtire... Toata lumea aceasta va fi mai presus de orice cuvant si de orice intelegere. Fiind duhovniceasca si dumnezeiasca, se va uni cu lumea de sus si
va deveni un alt paradis duhovnicesc, IERUSALIMUL CERESC,
fiindca s-a facut asemenea cu cele ceresti si s-a unit cu el" (Sfantul Simeon Noul Teolog)
Deci.. nu vor fi doua zone diferite, se vor uni.
Scopul va fi : "robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea slavei fiilor lui Dumnezeu"(Rom. 8:21)
Nu exista o diferentiere intre dreptii care se vor mantui "Cele ce ochiul n-a vazut si urechea n-a auzit si la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gatit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El." (I Cor. 2:9)
"Dumnezeu va fi toate in toti" (I Cor. 15:28). "Caci daca nu ni Se va face Hristos in toate, inseamna ca Imparatiei Cerurilor si bucuriei din ea ii lipseste ceva si este nedesavarsita. Adica daca Hristos nu li Se face tuturor dreptilor: si haina, si cununa, si incaltaminte, si bucurie, si dulceata, mancare , bautura, masa, pat, odihna si frumusete nepovestita a vederii, [...] de lipseste un bine chiar numai cuiva din cei ce locuiesc acolo, indata lipsa acelui bine va da loc la intristare si intra intristarea in mijlocul celor ce se bucura." (Sfantul Simeon Noul Teolog)
Fericirea Raiului vine din petrecerea cu Dumnezeu, sfintii ingeri, cu sfintii in lumina si slava Lui Hristos (Matei 8:11, Luca 13: 28-29, Evr 12: 22-23, Ioan 14:3, Luca 16:23, II Tim. 2:12).
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Unde vor merge cei care nu au avut contact cu crestinismul (vorbesc de cei nascuti dupa intemeierea Bisericii) si au murit nebotezati daca in Imparatia Cerurilor nu au acces cei nenascuti din nou? Unde vor merge cei care nu sunt desavarsiti ca pruncii? Unde vor merge cei care nu sunt mai mari ca Ioan Botezatorul?.
|
La prima intrebare nu stiu sa raspund.
La cele doua, acelasi raspuns, dat de Iisus Mantuitorul, care a zis ca exista trepte de fericire "In casa Tatalui Meu multe lacasuri sunt". Deci este vorba despre o singura Imparatie a lui Dumnezeu, un Rai, impartit in lacasuri.
Zic eu ca v-am raspuns. Daca nu sunteti lamurit, sunt dispusa sa va lamuresc (in limita cunostintelor).