Citat:
În prealabil postat de bmd
da!voi nu????
|
Din momentul in care Parintele Teofil Paraianu ne-a spus:"SA NU INVATATI PE ALTII DECAT IN MASURA IN CARE VOI INSIVA ATI FACUT ACEL LUCRU!" am cautat sa implinesc acest cuvant, dar recunosc ca de cateva ori am fost cam pe langa. Si cred ca datorita faptului ca am judecat pe cineva. De cate ori am judecat, am ras sau am vorbit de rau pe cineva, Dumnezeu m-a smerit dandu-mi sa patesc eu acele fapte sau chiar pacate. Asa ca incerc mereu sa-mi supraveghez gandurile, atitudinile si reactiile, invatand sa ma cunosc pe mine insumi si in acest fel sa-i cunosc si sa-i inteleg pe cei din jurul meu. M-am obisnuit ca atunci cand vad pe cineva gresind, imediat imi vine in minte o imprejurare in care si eu am gresit la fel sau chiar mai rau, relatandu-i acest lucru si incercand sa-i arat cauza dar si rezolvarea acelei situatii. De ce sunt Vietile Sfintilor cele mai frumoase si de folos carti? Pt ca in ele aflam cum Sfintii au trecut prin tot felul de situatii, ba chiar au facut pacate mari si cum au rezolvat acele probleme, cum s-au indreptat si s-au mantuit cu ajutorul lui Dumnezeu,iar noi putem la nivelul nostru sa adoptam rezolvarea problemelor lor in viata noastra.