View Single Post
Vechi 07.02.2011, 22:52:13
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ale Singurului Dumnezeu Adevărat, [Același] ieri, azi și în veci! Dacă dumneavoastră cunoașteți altul, să fiți sănătos! Căci cu atâta o să vă alegeți - cu viața aceasta...
Citat:
Cât privește principiile morale, Dumnezeu nu Se schimbă (Mal.3,6) și nu "schimbă", căci Legea Sa Morală reflectă caracterul Lui. Doar omul are caracter schimbător.
Ups! Acuma sambata a devenit principiu moral si lege morala ? De ce ? E pe picior de egalitate cu sa nu furi, ucizi, desfranezi , etc. ?
In afara de sambata a mai dezlegat Hristos si alte principii s legi morale ?

Citat:
Nu mai luați de bune "referatele prescurtate postate pe net de persoane care știu să scrie, dar stau cam rău cu cititul", faceți măcar minimum efort să citiți atent puținele fraze postate de mine.
Nu ma refeream la dvs. cand am zis despre cei care stiu sa scrie dar nu sa si citeasca. Oricat mi-ati fi de inamic, nu ma cobor pana acolo incat sa dau calificative de genul acesta cuiva care totusi dialogheaza cu mine.
Eu citesc atent ce scrieti dvs., dar nu zic nimic despre cititul atent a ceea ce scriu eu.
Daca cineva din afara analizeaza schimbul nostru de replici, va zice asa: astia sunt doi oameni care folosesc acelasi vocabular, aceeasi morfologie si aceeasi sintaxa, dar totusi vorbesc limbi diferite.
Fiindca asta este: in pofida asemanarii exterioare, vorbim limbi diferite si asa va fi pana la sfarsitul veacurilor...
La fel si in discutiile mele cu dl. Scotsman.

Citat:
Ce vajnic străjer sunteți în lanul de sfeclă! Acel Domn Hristos la care faceți referire că a înviat duminica, s-a odihnit [în mormânt] sâmbăta, nu a lucrat!
1. Aratati-mi unde v-am incatrat eu in vreo formula de genul celei folosite de evs. (si nu e prima oara cand o faceti, dar am zis ca daca tot am trecut inapoi la crestinism, sa fac si eu cum zice Hristos cand e vorba de intors obrazul).
Mie mi se pare ca nu m-am legat in mod expres de persoana dvs. cand am avut ceva de reprosat doctrinei dvs., ci m-am referit la insasi doctrina.

2. In 1 Petru 3, 18-19 scrie clar ca Hristos s-a odihnit total in sambata respectiva. A zacut cuminte cumintzel, ca era sabatul. Imi cer scuze ca nu am vazut acest lucru de prima data cand am citit Biblia.

3. Daca statul lui Dumnezeu in mormant e motiv de bucurie sau macar de pace sabatica, daca mersul lucrurilor s-ar opri in mormantul acela, as milita pentru sambata ca zi de sarbatoare crestina.
Eu nu l-am ingropat pe Dumnezeu, ca sa stiu ce au simtit ucenicii atunci, dar cand am fost la ingroparea cuiva care a fost cineva in viata si pentru viata mea, stiu ca n-am avut nici bucurie, si nici pace.

Dar daca Hristos a inviat duminica si a venit ca sa le spuna "pace voua" si ucenicii s-au bucurat atunci vazand ca este Domnul, duminica, dupa ce durerea de sambata s-a topit, atunci aceea trebuie sa fi fost ziua in care lucrurile au evoluat un pic.

Dar daca pentru dvs. conteaza numarul si numele unei zile, iar nu continutul ei dumnezeiesc, eu nu am de ce sa va blamez.

Reiau porunca cea scrisa de degetul lui Dumnezeu pe tabla de piatra (intrebare: de ce credeti ca au disparut acele table, din moment ce erau scrise de degetul lui Dumnezeu ?):

"Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau"

Lucreaza sase zile, iar a saptea, adica cea care urmeaza dupe cele sase, e ziua odihnei.

Sa recapitulam: Dumnezeu atat a iubit lumea, incat desi pe Fiul Sau cel unul-nascut l-a dat (la moarte, pana la urma, nu ? ) ca sa se mantuiasca lumea prin el.

Iar cei care aveau tablele legii scrise de degetul lui Dumnezeu au fost cei care l-au omorat pe Fiul fiindca nu au admis ca e posibil ca Dumnezeu sa se faca om.

Daca admitem ca Dumnezeu poate sa paraseasca modul "invisible" (""Fata Mea insa nu vei putea s-o vezi, ca nu poate vedea omul fata Mea si sa traiasca" - Geneza 33, 20, si , mai mult: "Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata; Fiul cel Unul-Nascut, Care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut." Ioan 1, 18 ), deci dumnezeu schimba ceva esential in relatia lui cu omul, nu schimba el si ceva care nu e atat de esential ? MA referla NUMELE zilei de odihna.

Problema sabatului e una de lingvistica. Si de sistem de refrinta. Cer prea mult, nu ?
Reply With Quote