View Single Post
Vechi 08.02.2011, 00:15:30
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Daca va tulbura ce postez sesizati administratorul siteului.Sau comentati.Sau faceti ce doriti.Nu vad utilitatea dialogului dintre noi dar nu va pot impiedica sa comentati.Puteti sa postati ce vreti de Calvin.Cred ca am vazut/citit cam tot ce se putea despre el si doctrina calvinista.Si pro si contra.Sunt calvinist in continuare.Nu se va schimba ceva in sensul acesta pana la,ca sa va citez, ,,sfarsitul veacurilor".O sa citesc cu interes materialul dvs daca voi fi pe aici.Va doresc succes apologetic :)
Nu mi-am propus nici sa schimb ceva , nici pe cineva, si nici sa fac cariera apologetica.

Nu m-am referit la tulburare ca indignare pentru ceva care mi s-ar parea ca e impietatea dvs. fata de divinitatea adorata de mine, sau invers, ci ma refeream la problema valorii pe care o promovam, la problema sensului pe care il vedem sau nu in anumite fraze din Biblie sau concepte din doctrina crestina.

N-am nimic cu calvinismul dvs.; oricum Calvin nu a negat invierea lui Hristos, ceea ce mi-l face un pic mai luminos decat pe Harnack.

In fine, acum, ca si in secolele de framantare teologica (cele cu "ousia" si "ipostasis", dar nu numai), din aceeasi exprimare fiecare intelege altceva...in functie de sistemul sau de referinta...
Reply With Quote