Subiect: legea veche
View Single Post
Vechi 08.02.2011, 01:31:25
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirciulica Vezi mesajul
Interesant, sa inteleg deci ca dracul e mai puternic decat Dumnezeu ? Din moment ce a reusit sa-i dea planurile peste cap in asemenea hal. Sau, cumva, sectele alea fac parte din planul lui Dumnezeu ? Daca da, atunci nu inteleg de ce dati vina pe diavol. Decat daca dumnezo e tot una cu diavolul, atunci da, inteleg sa dati vina pe diavol. De fapt nici nu prea are cum sa fie altfel, cata vreme sustinem ca crestinismul e o religie monoteista. In monoteism nu au cum sa existe alte zeitati in afara de dumnezeu, cu atat mai putin zeitati opozabile lui dumnezeu. In politeism da. Prin urmare cei care sustin existenta diavolului nu pot fi decat satanisti, sau politeisti. Asta tine de o logica elementara, cu care insa am impresia ca drept-credinciosii nu sunt tocmai familiarizati. Acum astept atacurile la persoana, sa fie primite, caci a voastra e imparatia Cerurilor. Desi s-ar putea sa aveti o surpriza de-a dreptul "incendiara" cand ajungeti acolo :)
Diavolul e o zeitate doar pentru satanisti.

Diavolul este denumirea generica a cetei de ingeri cazuti prin pacatul mandriei si al neascultarii de Dumnezeu, caci au vrut sa fie si ei ...divinitati.

Diavolul este o realitate extra-naturala, dar totusi reala, si nu e divinitate, ci doar o existenta personala care se opune lui Dumnezeu.

Fiindca toate fiintele au fost create dotate cu libertate (de gandire, de actiune), inclusiv acei ingeri care la inceput au fost fiinte pozitive, chiar daca au devenit elemente negative pot actiona in libertate.
Cand libertatea lui Dumnezeu se ciocneste cu cea a diavolului, cel din urma pana la urma pierde. Dar lucurile in lumea omeneasca sunt lasate sa mearga asa cum merg, pentru ca fiecare om e si el inzestrat cu libertate. Chiar daca o foloseste gresit (facsnd pe plac diavolului) sau in mod corect, facand voia lui Dumnezeu.

Sufletul meu al cui va fi ? Cui i-l incredintez folosindu-mi libertatea...
Reply With Quote