View Single Post
Vechi 08.02.2011, 14:10:53
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit De ce sunt ortodox

Intrebare: Ati cunoscut Ortodoxia prin intermediul Arhimandritului Sofronie(Saharov),care v-a devenit ,apoi ,parinte duhovnicesc.Ne puteti impartasi cateva experiente personale traite alaturi de dansul?

Klaus Kenneth: De fapt ,mi-am notat tot ce mi-a spus cand era cu mine,dar am ratacit acele insemnari-nu stiu unde sunt! Poate ca asa vrea Dumnezeu,sa mi le amintesc doar la momentul potrivit.Mi-a zis atatea cand eram acolo si sunt incredintat ca la clipa potrivita,Dumnezeu le va aduce inapoi.
Imi revin in memorie doar intamplarile amuzante-ciudat ca se intampla asa,e probabil din cauza bucuriei acelor clipe.
Parintele Sofronie mi-a zis odata cand eram in Elvetia: "Klaus,cand tii o conferinta,sa incepi cu o gluma.Asa o sa castigi inima audientei!"
Si l-am ascultat...Imi mai amintesc si ca mi-a cerut sa cant la chitara din cantecele mele,la manastire-ceea ce nu-i un lucru deloc obisnuit!Eram acolo cu parintele Zaharia(Zaharou),cu parintele Rafail(Noica) si cu toti ceilalti parinti-ei stateau intr-o parte,maicile in cealalta,iar eu stateam la mijloc...
Lucrul minunat era ca parintele Sofronie se cobora mereu la masura mea-era prietenul meu,jumatatea mea.Te facea sa simti ca si el e ca tine.E un lucru mare...
Trei ani m-a facut sa ma simt la fel de intelept ca si el,la fel de bun,la fel de sfant-mi-a daruit acest sentiment.
Si parinetele Sofronie se purta la fel cu toti;era atat de bland,de smerit,atat de iubitor-fara exceptii.
Randuiala sa monahala era sa infaptuiasca cea dintai porunca" Sa iubesti pe Domnul Dumnezeu tau din toata inima ta si din tot sufletul tau si din toata puterea ta si din tot cugetul tau- e o randuiala foarte greu de tinut,dar este cea mai buna.
...