Subiect: Orori sfinte
View Single Post
Vechi 26.06.2007, 13:25:20
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Controversa iscata in jurul acestui subiect mi se pare interesanta ca si tema aleasa de discutie.
Recunosc, impartasesc opiniile initiatorului topicului pt ca si eu am remarcat un lucru neplacut in momentul in care l-am constientizat.
Mesajul transmis de Iisus este una si este vorba de IUBIRE, in singura forma in care poate exista, nu in formele atipice pe care vrem noi sa i le dam acestui sentiment.
Mesajul Biblic este, general vorbind dar deosebit de vizibil pt orice muritor: confuz, susceptibil de interpretari chiar prea multe interpretari, nascator de discordie intre semeni.
Pot spune ca intr-un anumit sens in numele Bibliei s-au facut cele mai urate lucruri, iar daca stau sa ma gandesc, nu stiu ce s-a facut in numele iubirii.
Din pacate, avem tendinta de a prelua din aceasta carte considerata de capatai pentru omenire tot ce poate fi opusul iubirii.
Nu inteleg cum pot sa vorbesc de iubire si de pedeapsa, judecata in acelasi timp.
Pentru mine este un nonsens, nu are nici o logica si nici un Dumnezeu de fapt aceasta perceptie pe care eu o consider strict umana.
Am mai spus cred pe undeva, experimentand practic rugaciunea inimii, nu am intalnit nici una din trairile raspindite de religie ca si dogma.
Experienta practica nu are nici o legatura cu teoria.
Ajungi sa cunosti o alta realitate care nu are nici o legatura cu toata cultura asta a urii, razbunarii, pedepsei, ispasirii, etc. Eu zic ca de fapt este o psihoza generala indusa la nivel de mase de persoane foarte abile in domeniu, in scopul manipularii si deservirii propriilor interese.

Nu este un secret pt nimeni ca lumea este condusa de anumite grupuri de interese, masele de oameni putand fi tinute "in frau" numai in conditiile in care au subiecte care sa le preocupe mintea. Se pare ca tema religioasa si controversa venirii lui Iisus nu a epuizat inca resursele mintii omului si capacitatea lui extraordinara de a se invarti in cerc, intr-un cerc al unor idei preconcepute, bine inoculate de altii.
Totusi, lumea a evoluat in aceasta perioada de 2000 de ani, cei care au "miscat-o" nefiind lideri religiosi ci mai degraba atei, oameni care s-au detasat de ideea ca trebuie sa judeci prin prisma gandirii de masa si au inteles ca mintea ne este data pt a o folosi si nu a copia.
Reply With Quote