Fără dorința de a sancționa ceva în vreun fel, vă îndemn ca facultatea pe care ați decis s-o urmați să o tratați cu cea mai mare seriozitate și să învățați la fiecare materie, chiar dacă nu vă face plăcere intru totul. Pentru un tânăr lenea e o patimă mai mare ca mândria. De mândrie ai cum să mai scapi, că te smerește viața; dar lenea o dată înrădăcinată în caracter devine ca un cancer al sufletului. Cunoașterea este ceea ce ajută la desăvârșirea omului. Se înțelege că dacă ai decis să mai investești încă câțiva ani în propria-ți educație, ai facut-o în primul rând pentru a cunoaște și a putea să-ți ajuți semenii la final, și nu pentru bani(chiar dacă trebuie avuți și ei în vedere). Nu există informație inutilă. Sunt unii studenți la medicină în Constața care termină o facultate și nu știu să facă o injecție. Vai de capul bolnavului care le va pica în mâini. Mă întreb, de ce ai mai facut o astfel de facultate unde e vorba de viețile oamenilor? Să nu faceți și voi la fel (mă îndoiesc cu sinceritate că ar fi vreunul dintre voi la nivelul acela), dar întotdeauna încercați să perseverați. Dacă sunteți creștini cu adevărat, dezvoltați-vă și această conștiință socială, de a vă pune în serviciul altora dezinteresat (dacă veți sfârși prin a fi bugetari; dacă vreți să fiți businessmani sau să lucrați în privat, se schimbă socoteala).
|