Citat:
În prealabil postat de Lucemferre
Să fim puțin realiști. Globalizarea pentru Romania a avut numai efecte pozitive (de la educație, până la tehnica din orice domeniu). Că unii mor de foame nu e din cauza vreunei conspirații mondiale de asuprire a României. E sistemul economic de așa natură care e cel mai bun până acum (celelalte eșuând). Ar fi modelul chinezesc, dar într-o democrație e o utopie (să dai ce e mai bun din tine, fără să te uiți la bani... oricum, chiar nu înțeleg atitudinea asta: ai o facultate, ai un post... fă-te dom'le util lumii. Nu aștepta un Bugati Veyron. E drept că e o batjocură ca medic rezident să ai 7 milioane, dar nu e vina pacientului. Nu aștepta mită și comportă-te ca un adevărat nobil pentru care moralitatea e mai presus de orice sumă de bani. Abia atunci putem spera la un progres. Când se va întampla asta - o schimbare de principii cu o bază morală solidă. Din păcate, se cam întamplă invers: fiecare trage cât mai mult pentru sine, că nici altul nu se gândește la el. O scuză penibilă doar ca să justifice arivismul. Ce nevoie ai de ceva de la altcineva?).
|
Glumesti?
Ce munca pe bani putini?
Eu am vrut sa muncesc in domeniul in care eram pregatita, nu ma interesa salariul, dar am avut surpriza ca banii NU-mi acopereau nici benzina (locul de munca era in afara orasului). Si desi as fi putut fi utila unor orfani, a trebuit sa renunt ca NU era sa cer bani parintilor sa ajung la munca. Asa ca adio munca in domeniu.
Pt sotul meu a fost mai greu ca a investit mult in pregatirea lui de medic si NU a gasit deloc de munca! Asa ca a aplicat in strainatate.. Acum iar a schimbat locul de munca si nu-mi vine sa cred cum curgeau ofertele- am scos telefonul din functiune ca era prea insistent.. Si in Rom NU a gasit Nimic de lucru!!!!
Altcineva cunoscut a cautat trei ani post juridic! Plangea zilnic. A aplicat intr-o zi la haga si in doua zile au sunat-o... A zis saraca ca NU are bani de drum.. I-au platit totul si imediat au angajat-o. Acelasi om care lua suture in Rom.
Asa ca e aberant sa spui ca e bun sistemul!
Multi cunoscuti NU au avut nici o Sansa in Rom si lucreaza acum afara.
(scuze pt errors, editez pe telefon)