Citat:
În prealabil postat de Mihai Ionescu
Am scris : "Am primit pe e-mail ceva numit "Litanie catre duhul sfant"". Mi s-a parut suficient de clar. Acea "litanie" se poate gasi pe internet.
"Filioque" este insa titlul "topic-ului", dupa cum se observa din titlul topicului.
Intrebarea dumneavoastra este tendentioasa sau chiar credeti ca poate primi cineva ceva numit filioque?
|
Nu, am intrebat doar pentru ca nu am inteles, iar exprimarea dvs. nu era foarte clara. Ati scris ca ati primit pe email ceea ce spuneti, apoi ca
"Iertare, am dorit sa scriu filioque, dar m-am grabit. Dar, cine stie? poate nici filioque nu o mai avea aceeasi importanta in dogmatica, daca nu mai apare in fiecare zi Sfantul Fotie sa ne lumineze pe fiecare in parte, de la vladica pina la opinca. "
Nu ati mentionat ca in titlu ati dorit sa scrieti. Acum am vazut acea scriere pe net, e chiar foarte interesanta intrebarea pe care o puneti, sunt si eu la fel de curios. Daca nu a scris-o el, insemana ca unii catolici vor sa il faca pe parintele sprijinitor al dogmei catolice (ca tot era vorba ca l-a pictat pe sf. Francisc intr-o biserica).
Iar daca a scris-o parintele intelegem ca avea unele probleme de dogma, si nu degeaba l-a pictat pe sf. Francisc si ar fi spus ca sa ne rugam si la sfinti catolici (daca astea sunt adevarate).
Oricum, e bine ca ati semnalat aceasta problema. Se gaseste si pe site-uri ortodoxe acea litanie?