Subiect: Foarte ciudat.
View Single Post
Vechi 09.02.2011, 10:00:32
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Pana la urma, tine de caracterul fiecaruia, eu cred ca toate calitatile si defectele tin de educatie, gena, experiente, si, mai ales de autoeducatie si de atitudinea proprie fata de viata si fata de valorile acesteia.
Practic, noi dam valoare lucrurilor prin constiinciozitate si prin noi ele reusesc sa supravavietuiasca societatii .
Un lucru, insa, este foarte important, si anume, felul cum actionam fata de aceste valori ne determina insasi valoarea proprie . Sa nu avem impresia ca daca luam in deradere educatia, ii facem acesteia vre-un rau. Nu !, practic, in acest fel ne sabotam propria personalitate fiindca, desi pare banala, uneori ( educatia, munca, responsabilitatea in general ), ea ne formeaza ca oameni si ne da posibilitatea de-a lua deciziile cat mai corecte in viata, iar viata nu este decat un manunchi dificil de decizii.
Ma intreaba Raul daca am facultate.
Nu !, nu am facultate, nu am " studii superioare ", pentru ca in adolescenta prioritatile au fost altele, am renuntat la scoala, desi scoala pentru mine a fost cea mai fidela prietena, nu avea cum sa ma injoseasca si sa-mi decada personalitatea, imi dadea putere si incredere in mine atunci cand in familia mea traiul era destul de dificil.
Timpul a trecut, a aparut in mod firesc casatoria, copilul, achizitionarea unui barlog si, in cele din urma m-am gandit sa ma intorc la " prima dragoste ", la scoala, fiindca mereu mi-am spus ca pot mai mult.
Astfel, la aceasta varsta m-am inscris la Facultate la cursuri de zi, fiindca scopul meu a fost sa ma implic cat pot de mult si nu doar " sa o fac " creionata frumos pe o diploma care, oricum nu are valoare in sine, cu atat mai putin in societatea noastra.
Tocmai termin maine sesiunea, este ultimul examen.
M-am implicat zilnic, am facut toate temele posibile, desi copilul ma tipa, raceste frecvent, sotul este obisnuit cu masa calda, casa curata, etc.
Oricum, m-am implicat si datorita faptului ca nu lucrez...dar sunt destui adolescenti care stau la mama acasa, sunt ingrijiti, intretinuti si fara responsabilitati, dar n-ar pune mana pe carte nici sa-i pisti cu ceara, vorba romanului.( aceasta atitudine tine si de o latura naiva a tineretii ).
P.S.....am terminat prima sesiune cu media 9 ( nu pot sa spun ca o merit pe deplin, desi am muncit mult ). Singurul lucru de care am nevoie este sanatatea si, multumesc Lui Dumnezeu pentru aceasta !
Si, vorba unui coleg, " am venit la scoala ca sa nu ma screlozez ! "...ea poate ajuta si in acest sens, fiindca ocupatia fizica si intelectuala inseamna, inainte de toate, sanatate mintala.
Daca vrei sa faci un lucru, incearca sa-l faci bine...

Last edited by ory; 09.02.2011 at 10:21:44.
Reply With Quote