Citat:
În prealabil postat de crocomau
Dvs. cate postari veti reusi sa dati (in dialogul cu adventistii), venind numai cu invataturi din Sfanta Scriptura, fara sa reveniti la obsesia dvs. (care nu are nici o relevanta)?
|
D-le Crocomau,
si arienii au venit strict cu Sfanta Scriptura in mana, ca si "martorii lui Iehova" de astazi. Si nu inseamna ca aveau dreptate.
Dvs. le dati dreptate "martorilor" ? Ca doar ei numai cu Scriptura vin, si indica verset cu verset unde scrie una sau alta despre ceea ce invata ei ! !
Invataturile din Biblie nu se interpreteaza dupa capul fiecaruia, ci dupa norma deja existenta in Biserica la data la care , in cele din urma, s-a definitivat canonul Noului Testament.
Sper ca nu sustinetu ca intai s-a scris NT, inainte de coborarea Duhului Sfant, si abia apoi a existat Biserica.
Sper ca nu sustineti ca Biserica n-a functionat sau n-a existat inainte de a se fi adoptat NT in forma in care este astazi.
Sper ca nu sustineti ca pana la definitivarea canonului NT Biserica ori nu a existat, ori a functionat pana atunci dupa o norma, iar apoi a schimbat norma peste noapte ca sa adopte pe cea din cartea abia editata.
Scrierile NT au aparut treptat, in functie de anumite evenimente si necesitati practice, istorice, din interiorul Bisericii, iar nu ca un regulament militar de infiintare, organizare si functionare a Bisericii.
Cand Pavel ii scrie lui Tit: "Pentru aceasta te-am lasat in Creta, ca sa indreptezi cele ce mai lipsesc si sa asezi preoti prin cetati, precum ti-am randuit", inseamna ca pana la Tit nu au existat preoti in cetati sau ca numai in Creta trebuia sa fie asezati preoti in cetati ?
Nu mi-ati raspuns la intrebarile legate de problema existentei explicite in Scriptura a expresiei "Sfanta Treime". Astept.