View Single Post
Vechi 09.02.2011, 15:29:45
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Pai si daca faci mai multe fapte rele inseamna ca Dumnezeu nu ti-a pregatit mai multe fapte bune, si asa nu poti sa fii mantuit. Cam asa ceva inteleg eu.
Este dreptul dumneavoastra. Eu insa nu inteleg asa.
Dumnezeu a pregatit faptele bune in care sa umblu eu. (asta nu e o parere personala. E cuvantul Scripturii, am citat mai sus.)

Faptul ca eu sau dumneata nu umblam in aceste fapte bune ci preferam sa comitem tot felul de rautati nu e vina lui Dumnezeu ci a noastra: nu am umblat in faptele bune pregatite de El ci dupa inima noastra nespus de rea si de inselatoare.
Dar asta nu-i vina Domnului ci a ta.
Citat:
Pai si normal ca tot ce este bun este de la Dumnezeu, dar pentru faptele noastre noi ne facem responsabili, precum Adam si Eva. Daca ei au cazut inseamna ca nu au primit de la Dumnezeu gandul bun, fapta buna sau atitudine buna si de asta au fost alungati din Eden?
Exemplul cu Adam si Eva nu se refera la o fapta buna ci la una rea.
Dupa cum am mai spus-o, noi suntem vinovati de faptele noastre rele.
Citat:
Daca faptele bune conduc la a fi mantuit, dar nu din meritul meu, atunci care este rostul?
Rostul faptelor bune este lauda adusa lui Dumnezeu.
Citat:
Care este rostul meu pe pamant, daca nu acela de a ma feri de pacate si axa pe fapte bune pentru a ajunge la fericire? Deci care este meritul meu ca om pacatos?
Rostul nostru pe pamant este de a ne feri de pacate si a ne axa pe fapte bune.
Dar pentru aceasta nu avem nici un merit. Pentru ca, dupa cum am mai spus, tot ce avem bun vine de sus, este primit si Dumnezeu l-a randuit pentru noi.

Nu exista nici un merit uman in mantuire. Noi nu ne putem lauda cu nimic bun. Tot meritul si toata lauda este a Lui Dumnezeu. De aceea spunea dumnezeiescul Pavel: „nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni”.
Reply With Quote