View Single Post
Vechi 09.02.2011, 16:15:41
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
In viziunea mea, a unui credincios catolic obisnuit, orice zi lasata de la Dumnezeu este o zi binecuvintata, pentru ca ne mai da inca o data posibilitatea sa devenim sfinti.
E adevărat, însă nu orice zi a fost în același timp binecuvântată, sfințită (pusă deoparte, consacrată) și odihnită prin exemplu personal de către Dumnezeu.

Citat:
3.Nu mi-e frica de nici un original insa nu trebuie sa CUNOSC, sau sa am o EXPLICATIE LOGICA ca sa cred. Nu stiu sa explic fenomenul de electroliza,insa vad rezultatele. Nu-mi explic ce este energia elecrica, insa vad ca funcioneaza.Nu stiu sa demonstrez teoria gravitatiei, insa ii vad efectele. Prin extrapolare, nu voi reusi niciodata sa inteleg in totalitate Sfinta Scriptura (mai ales ca sint putin grea de cap), dar ma ghidez dupa cei care au adus roade.
"Roadele" fiind neascultarea de Dumnezeu? Dacă vrem să ne ghidăm după cineva, să ne ghidăm după Dumnezeu, nu după oameni! Ori în cazul în speță, Dumnezeu a respectat sâmbăta când a creat-o.

Citat:
PS Unde a binecuvintat Dumnezeu simbata?
Facerea 2,3, și (atenție!):

"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău, să nu faci într-aceea nici un lucru, nici tu și feciorul tău și fata ta, sluga ta și slujnica ta, boul tău, înjugătorul tău și tot dobitocul tău, și streinul cel ce lăcuiește cu tine. Că în șase zile au făcut Dumnezeu cerul și pământul și marea și toate câte sunt întrânsele, și în ziua a șaptea au odihnit; pentru aceea au binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și au sfințit-o pre ea." (Ieșirea 20,8-11 versiunea Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române 1914)
Reply With Quote