Eu m-am nascut prematur, deoarece fratele meu geaman a murit dupa 7 luni de sarcina din cauza unor complicatii medicale. Aparent, eu eram cel care beneficia mai mult de nutrientii necesari dezvoltarii, in detrimentul sau - acest aspect a fost esential supravietuirii mele si hotarator pentru decesul sau intrauterin. Desigur, au existat si alti factori medicali care au dus la acest deznodamant.
Cand m-am nascut, parintii mei nu stiau ca au gemeni. Imaginati-va ce-au simtit cand au aflat ca fiul lor s-a nascut mort, iar cateva minute mai tarziu am venit eu pe lume, de data asta in viata.
Toate astea sunt evenimente asupra carora eu si parintii mei nu am avut nici un fel de control. Sunt doar multumit ca m-am nascut in viata asta. Pentru mine sunt parca intamplari din viata altuia, pentru ca nu am trecut prin ele in mod constient. E ca si cum mi-ar citi cineva din ziar despre o nenorocire care i s-a intamplat unei persoane in celalalt capat al Pamantului.
Pentru parintii mei banuiesc ca nu e la fel, insa nu prea vorbim despre subiectul asta decat cand ne punem intrebarea cum ar fi fost cu "doi de mine" prin casa. Si atunci doar zambim la idee si mergem mai departe cu ale noastre.
|