Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
E atât de greu de crezut că Adam știa să numere până la 7?
|
Pai stia sa numere, dar isi numara copii, pomii, nu zilele. Mai ales ca a trait vreo 1000 de ani.
Citat:
Unde scrie că săptămâna se cunoștea după lună? Nu are nicio legătură!
|
Nici nu am scris ca saptamana se cnoastea dupa luna, ci ca nu se cunoastea deloc. Se cunostea in schimb impartirea in luni.
Citat:
Singurii care au adoptat sistemul decimal au fost francezii în timpul Revoluției, însă doar pentru scurt timp.
|
Citeste despre istoria saptamanii. La egipteni si alte neamuri.
Citat:
Documentul acela akkadian era datat înainte de Moise.
|
Pai unele popoare aveau 10 zile, altele 5 , altele alte zile, unul s-a nimerit sa aiba si sapte zile. ce-i cu asta?
Citat:
Nu există nicio legătură între anii bisecți și săptămână. Săptămâna are tot șapte zile în orice an.
|
Asta am adaugat si eu ulterior
Citat:
Textul acesta spune clar că ziua a șaptea din vremea exodului era aceeași cu ziua a șaptea de la Creație și o numește și Sâmbăta. Ba mai mult, o numește și "Sâmbăta Domnului", expresie care conjugată cu "Domnul Sâmbetei" din Marcu 2,28 exclude definitiv duminica din aria zilei de odihnă/închinare
|
Ti-am mai spus, sambata =odihna, nu ziua respectiva, care nici nu avea asa denumirea atunci (de fapt nu avea nicio denumire, neavand saptamana).
Unde scrie ca e aceeasi cu ziua creatiei? Nu scrie deloc asa ceva. Apoi se da o analogie, ca Dumnezeu a lucrat sase zile si S-a odihnit a saptea. Niciun fel de echivalare a zilelor. Sper ca nu o sa incepem cu ba da, ba nu.
Cum vedeti, v-au prostit americanii astia si voi v-ati lepadata dreapta credinta, jucandu-va mantuirea.