View Single Post
Vechi 09.02.2011, 23:35:34
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
E atât de greu de crezut că Adam știa să numere până la 7?
Pai stia sa numere, dar isi numara copii, pomii, nu zilele. Mai ales ca a trait vreo 1000 de ani.
Citat:
Unde scrie că săptămâna se cunoștea după lună? Nu are nicio legătură!
Nici nu am scris ca saptamana se cnoastea dupa luna, ci ca nu se cunoastea deloc. Se cunostea in schimb impartirea in luni.
Citat:
Singurii care au adoptat sistemul decimal au fost francezii în timpul Revoluției, însă doar pentru scurt timp.
Citeste despre istoria saptamanii. La egipteni si alte neamuri.
Citat:
Documentul acela akkadian era datat înainte de Moise.
Pai unele popoare aveau 10 zile, altele 5 , altele alte zile, unul s-a nimerit sa aiba si sapte zile. ce-i cu asta?
Citat:
Nu există nicio legătură între anii bisecți și săptămână. Săptămâna are tot șapte zile în orice an.
Asta am adaugat si eu ulterior
Citat:
Textul acesta spune clar că ziua a șaptea din vremea exodului era aceeași cu ziua a șaptea de la Creație și o numește și Sâmbăta. Ba mai mult, o numește și "Sâmbăta Domnului", expresie care conjugată cu "Domnul Sâmbetei" din Marcu 2,28 exclude definitiv duminica din aria zilei de odihnă/închinare
Ti-am mai spus, sambata =odihna, nu ziua respectiva, care nici nu avea asa denumirea atunci (de fapt nu avea nicio denumire, neavand saptamana).
Unde scrie ca e aceeasi cu ziua creatiei? Nu scrie deloc asa ceva. Apoi se da o analogie, ca Dumnezeu a lucrat sase zile si S-a odihnit a saptea. Niciun fel de echivalare a zilelor. Sper ca nu o sa incepem cu ba da, ba nu.

Cum vedeti, v-au prostit americanii astia si voi v-ati lepadata dreapta credinta, jucandu-va mantuirea.
Reply With Quote