Subiect: Minune!!!
View Single Post
Vechi 09.02.2011, 23:43:31
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru dl. bob2909:

1. Vad ca faceti un hiat intre sfinti si Biserica.

Sfintii sunt din Biserica, ai Bisericii, in Biserica. Faptul ca in Biserica au existat si ierarhi care au cazut in erezie, nu inseamna ca Biserica era eretica si doar 1-2 sfinti mai erau ortodocsi.

2. De unde luati informatiile pe care le postati ? Contin un amestec subtil de idei si fraze ortodoxe cu tot felul de lucruri ne-ortodoxe. Dar nu mai stau sa fac acum lista.

3. Nu va mai aventurati sa traduceti din greaca fara s-o cunoasteti. Nu in fatza mea, care sunt etnic grec. Punct.

Si nu mai insultati membrii forumului.

Vi s-a dat raspunsul cu precizie: Katholikos, katholiki = universsal, general, care se refera la un intreg.
In romaneste s-a tradus "soborniceasca" (Biserica) pentru ca sa nu se confunde cuvantul grec "katholiki" atribuit BO cu expresia "catolica" atribuita BRc (Bisercii romano-catolice).
Iar "sobornicesc" reflecta pe deplin sensul lui "katholiki".
"orthodox" in greaca inseamna drept-maritor, drept-slavitor, drept-credincios.
Cand s-a alcatuit simbolul de credinta, nu se puneaproblema ca mai exista si alt crestinism decat cel ortodox, asa ca atributele Bisericii erau si sunt cele mentionate in Crez. Caci e vorba de Biserica cea de la bun inceput, nu doar de Biserica ortodoxa dintr-o tara sau alta !

4. Dogma ortodoxa spune ca Duhul Sfant a grait prin prooroci, dar nu stabiliti dvs. cine sunt proorocii.
In sinoadele ecumenice s-a folosit expresia din Faptele apostolilor: "Parutu-s-a Duhului Sfant si noua...".
Nici un sfant parinte ortodox nu a zis ca "parutu-s-a Duhului Sfant si mie". Sfintii sunt sfinti in comuniune cu Biserica, nu in opozitie cu ea, asa cum vreti dvs. sa demonstrati.

5. Daca nu raspund provocarii cu privire la discutii pe teme dogmatice, nu inseamna ca nu ma pricep. Doar ca am dreptul sa-mi selectez partenerii de discutie.
Reply With Quote