Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Judecatile lui Dumnezeu , privind aceste patimi , le stim , sunt nemiloase ( sper ca ai citit ) ! Vrei intruna exemple ? Ochi avem ? Da ! Urechi avem ? Da ! . Minte avem ? Da . . . depinde cum le folosim ! Oricum judecata lui Dumnezeu privind spurcaciunea spurcaciunilor , o stim , o cunoastem , in rest . . . : Cu drag - Cristian
|
Cum ramane cu responsabilitatea, sau mai bine spus, cu iresponsabilitatea si lasitatea, sau indiferenta adultilor, a parintilor, a sefilor, a sotilor, a staretilor, a tuturor care pretind ca au ceva de spus ? Asta este intriga mea !
Pe mine nu ma conving cuvintele de nimic, nici scrierile, daca oamenii sunt cele mai perverse si ignorante fiinte, desi au rationament .
M-am saturat de judecati limitate, obtuze, inghesuite in suflete care nu pot privi dincolo de aparente.
Oricum, nu ai sa intelegi Cristi, lumea ta este prea " frumoasa ", mai ales din punct de vedere religios !
Scarbosenia este mai profunda si mai inselatoare decat crezi, desi ar fi trebuit sa intelegi aceste lucruri pana la aceasta varsta !
Nu te mai intreb daca ai avut o experienta similara, de aceasta data te intreb daca ai fost molestat sexual cand ai fost copil ?
Ai idee cati baieti, mai ales baieti, iar acestia sunt mult mai sensibili si mai afectati decat fetele, deci, ai idee cati baieti au fost molestati sexual in copilarie in aceasta lume ?( de catre adultii care se bat cu pumnul in pipt ca sunt intelepti )
Ai idee care au fost repercursiunile acestor fapte ? Ce spune cartea sfanta despre situatia acestora ? NIMIC !
Ce convenabil este sa dam cu piatra incetosandu-ne privirea si inima cu litera legii care, uneori nu pare a fi destul de matura, din pacate.
Repet ! Nu sustin homosexualitatea, dar intr-o masura dubla detest ipocrizia, judecatile de suprafata si iresponsabilitatea in fapte a celor care cred ca au ceva de spus si considera ca emit judecati de valoare.
Mereu imi amintesti de cele scrise in carte, imi amintesti faptul ca " tocmai " eu le stiu pe-acestea. Da, le stiu !
Dar tu crezi ca este de-ajuns sa le citesti si sa le stii ?
Aceasta este partea cea mai simpla, cea mai grea este sa si intelegem ceea ce citim, sa procedam precum citim, sa ne sacrificam pentru ca prin aceasta intelegere sa facem o lume mai buna.
Nu pe litera legii a pus Hristos baza cand a venit pe pamant, asta au facut-o fariseii, El a pus baza pe nejudecata, a pus baza pe sprijinul oamenilor indiferent de situatia si statutul lor, a pus baza pe intelegerea neputintei acestora, pe iubirea pe care a dezvoltat-o pana la sacrificiu de Sine, pentru oameni .
Dar noi continuam sa facem precum fariseii, pentru ca instinctul nostru primitiv de rautate pare mai puternic decat iubirea neasemuita propovaduita de Hristos !
De aceea nu reusim sa facem o lume mai buna, cu toate bisericile pline, ci doar o lume " mai bine judecata " din punct de vedere religios.
Am stat ani de zile agatata in ea si in societate si in familie si nu prea-mi amintesc de iubire in sanul si conceptul ei din oameni. ( nu o iau personal ).
Ura si dispret cat cuprinde....pe litera legii.
Nimic nu mi se pare mai josnic pe pamant, mai imoral si mai lipsit de orice credinta, ca faptul de a face rau pe considerente religioase, nu vad scarbosenie mai mare, nici macar in homosexualitate. Sa te folosesti de Dumnezeu pentru a-ti exprima ura, desi El inseamna iubire, nu poate fi ipocrizie mai mare. Este, de fapt, un paradox. Si aici nu ma refer la ura homosexualitatii, ci in general, la ura din opameni pentru oameni care este destul de raspandita, pe premize religioase.
In realitate, suntem doar niste prosti, niste incuiati, nu ne duce capul, la credinta cu atat mai putin...sentimentul sta in suflet, dar intelepciunea de la " cap " vine, iar ele sunt in relatie de interdependenta.
Cristi, vezi ca nu ai spus ca avem si...suflet.