Mie imi pare ca putini dintre noi au luat cunostinta direct cu Budhismul, Hinduismul sau cu alte religii orintale. Avand o oarecare experineta asiatica, mi-am dat seama ca informatia religioasa a ajuns la noi in forme degradate, de multe ori cu buna stiinta distorsionate.
Daca judecam Religiile orientului dupa tot soiul de pretinsi "maestri" cu aer de atotcunoscatori, care isi naucesc adeptii cu teoriile lor, atunci de buna seama le consideram periculoase. Si din pacate asta principala sursa pentru cei mai multi.
Chiar in tarile lor de origine, aceste religii imbraca uneori forme gresit orientate, cum o fac la noi multe secte desprinse din crestinism.
Multe elemente te conduc, la o analiza sincera, la concluzia ca Dumnezeu nu i-a lasat nici pe ei, ci le-a intins o mana intr-un fel potrivit cu cultura si pesonalitatea lor specifica.
Bineiteles ca aici nu e vorba de ne schimba noi, care ar trebui sa multumim ca sintem crestini ortodocsi si mai mult, in chiar miezul spatiului ortodox. Numai sa nu facem noi judecata unde Dumnezeu a facut randuiala dupa dreapta Sa socoteala.
|