Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Cu cursul de ebraică ați încercat să mă fentați o dată. Mulțumesc, am terminat.
|
Deci daca sunteti pus in fatza unei evidentze care nu va convine, fiindca nu confirma ideea dvs. ca doua cuvinte "sabat" si "sapte" ar fi identice in ebraica, ziceti ca sunteti victima unei inselatorii.
Pana si un copil poate spune clar, vazand literele abraice care alcatuiesc cele doua cuvinte, ca nici vorba de identitate intre ele.
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Cel mai bine e să-L credeți pe Hristos! El nu vă va duce cu preșul în ce privește ziua Lui de odihnă. Și nici măcar dumneavoastră, cu toate demonstrațiile disperate ale dlui AdrianAamz nu veți putea spune cu mâna pe inimă că aceasta era duminica.
|
Eu atat am vrut sa demonstrez, ca "sabat" si "sapte" nu au aceeasi radacina si aceeasi semnificatie in ebraica. N-am zis nimic acolo de vreo duminica. Revedeti topicul.
Dar dvs. deturnati cu perfidie scopul postarii mele, sugerand cuiva ca eu as fi vrut sa demonstrez ca Vt vorbeste de duminica.
cel cu disperarea sunteti dvs., fiindca sunteti pus intre Moise si Hristos si nu vreti sa recunoasteti ca in dvs. Moise e mai puternic decat Hristos.
Cat despre Sfanta Treime, ma gandesc ca, daca nu intelegeti o problema asa de simpla cum e comparatia a catorva semne grafice pentru a ajunge la o concluzie elementara, cum ati putea dezbate termeni precum ousia, hypostasis, perihoreza...
Mai bine evitati efortul.
PS
Eu nu am vrut sa ajung sa fiu atat de virulent cu nimeni, dar pur si simplu ma fortati sa va masor cu aceeasi masura cu care masurati dvs.