View Single Post
Vechi 10.02.2011, 20:40:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
La 1914 nu mai erau păzitori de-ai lui Miller. Cultul AZȘ se înființase încă de la 1863.
Eu m-am referit la Romania, ca despre Biblia de aici vorbeam.
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu de mult am dat textele veterotestamentare ce confirmă că e aceeași zi. Dacă e "Sâmbăta Domnului Dumnezeului tău" (cea din porunca a IV-a), nu poate fi o altă zi, mai ales că porunca face referire chiar la odihna lui Dumnezeu de la Creație.
In primul rand nu ar rost sa folosim sambata, care e un cuvant romanesc. Cel mult Sabbath, care inseamna zi de odihna. Apoi "a saptea" nu indica o zi anume ci un numeral ordinal, e clar pentru oricine. Iar in expresia la care faci referire este vorba de ziua de odihna pe care a dat-o lui Moise, adica aceea sa fie ziua de cinstire a Domnului. Nu scrie niciunde ca aceea este ziua de la creatie si nici nu ar putea scrie, nimeni nu stia de saptamana pe vremea aceea. Ei calculau doar lunile, in functie de Luna. De aceea unele sarbatori sunt fixe, in functie de luna.
A saptea zi, asa cum apare prima data in pustiu, este ziua a saptea de cand Dumnezeu le-a dat mana, asa scrie in Iesirea.
Reply With Quote