Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
BOR nu "a recunoscut", ci doar a informat ca duminica e prima zi a saptamanii
|
Pe cine a "
informat",
să trăiți? Întrebare retorică desigur, nu e nevoie să explicați ce comandament a trebuit să "execute"...
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Femeile mironositze au venit la mormantul lui Hristos in prima zi a saptamanii, duminica.
|
Da, în prima zi de muncă a săptămânii.
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Dar problema pe care nu vreti dvs. s-o intelegeti, desi vi s-a explicat in nenumarate feluri, este ca Dumnezeu NU a zis "a saptea zi A SAPTAMANII pe care o cunoasteti voi cu zile de luni, marti, miercuri, joi, vineri , sambata si duminica e ziua odihnei"
|
Iar ce nu vreți dvs. să înțelegeți e că nu exista o altă săptămână decât cea cu 7 zile în care a șaptea era sabatul, sabat ce corespunde actualei zile de sâmbătă. Ce aveau egiptenii, nu era
săptămână, era "decimână". Ca să nu mai vorbim de faptul că Dumnezeu în porunca a IV-a avea în vedere săptămâna Creației, nu un alt tip de săptămână.
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
(aici era chestia cu "sabat" si "sapte" care nu au radacina comuna, dar cred ca daca vine si cel mai mare specialist in ebraica si va spune, tot nu veti fi de acord cu asta).
|
Până acum singurul specialist venit, a fost AdrianAamz.
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Dvs. intelegeti prin "lege (veche)" doar ce va convine. Pentateuhul (stiti la ce ma refer) se numeste in ebraica Tora Moshe = Legea lui Moise.
Iisus le explica ucenicilor , dupa inviere, toate cate erau scrise despre el "in legea lui Moise, in prooroci si in psalmi".
Tot in NT mai spune ca Fiul lui Dumnezeu cel nascut sub lege a fost trimis ca pe cei de sub lege sa-i rascumpere (Galateni 4).
A rascumpara nu cunva inseamna a scoate pe cineva cdintr-o stare cam nefericita ? Termenul, in antichitate, daca se referea la oameni, se referea la sclavi...
Sau si asta contestati si veti spune ca Pavel cand scrie "sa rascumpere" se refera doar la a recupera ceva de la amanet ?
|
Și ce vreți să spuneți cu asta? Că Hristos a venit să ne elibereze ("dezlege"-altă expresie favorită) de sabat? Ori că a venit să ne elibereze din sclavia păcatului? Din câte știu eu, chiar termenul "păcat" e definit prin existența Legii; unde nu e Lege, nu e nici păcat.
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Dupa cum am spus (nu de la mine, ci din ceea ce am citit...), legea lui Moise era o restrictie severa pusa de Dumnezeu pe poporul iudeu pentru ca adevarul despre Dumnezeul cel unic sa fie pastrat si cultivat [[nu ma refer la chestiunile care si azi sunt prevazute in codul penal: crima, hotie, adulter, rapt, ci la chestiile cu "nu mancati aia sau ailalta, cutare chestie e necurata etc.... si adauga: "PENTRU VOI"!, adica pentru ei, evreii !]].
Stiti, la o constiinta de genul acesteia nu se ajunge cu mijloace democratice...
|
Deci ca să înțeleg eu bine, restricțiile pentru crimă, hoție, adulter etc., sunt OK, Dumnezeu a greșit doar în privința poruncii a IV-a. Asta trebuia s-o bage în oala aceea cu porcu' și alte spurcăciuni...
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Romani 10, 4: "caci sfarsitul Legii este Hristos". Sfarsitul Legii , nu al dsatinilor pe care ziceti ca l;e "dezlega"...
|
Remarc un lucru interesant la dvs.: ați început să scrieți "legea" cu L mare ca să pricep mai bine viziunea această hollywoodiană cu privire la Hristos.
Hristos - Terminator-ul Legii, de fapt nu al întregului Decalog, ci doar al sabatului. Hristos - Lichidatorul Sabatului.
Hasta la vista, baby!
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Da, si acum vrea sa faca acelasi lucru, dar se loveste de legaturile neofariseilor ...pardon, neoprotestantilor sambetisti. Intre dezlegarea sabatului si rascumpararea de mai sus este o legatura foarte stransa, dar numai cei dezlegati o percep.
|
Nu ați ratat ocazia... Mulțumim frumos.