Citat:
În prealabil postat de Raoul
Am o intrebare despre parintele Teofil Paraian: era ungur? Ca vorbeste cam ca Marko Bella... Totusi din ce am citit despre sfintia sa era un mare duhovnic,extrem de intelept si avansat duhovniceste. Am o carticica mica de-a sa,cu titlul "Cine este Iisus Hristos",mi-am cumparat-o de la Lainici,insa pe atunci nestiind de parintele,adica continutul cartii m-a facut sa o cumpar si nu numele autorului. S-a intamplat si o mica minune cu aceasta carte,mai exact cu forografia parintelui care este pe coperta din spate,si nu in imprejurari intamplatoare.
|
Părintele Teofil s-a născut la 3 martie 1929 într-o familie de plugari din satul Topârcea, din apropierea Sibiului, primind la botez numele
Ioan. S-a născut fără vedere, motiv pentru care urmează cursurile unei școli primare pentru nevăzători la Cluj-Napoca, între anii 1935 – 1940. Își continuă cursurile la o școală de nevăzători la Timișoara, între anii 1942 – 1943, iar până în 1948 urmează, tot în capitala Banatului, cursurile liceale într-un liceu teoretic pentru văzători. În această perioadă îl cunoaște pe părintele Arsenie Boca, cel care-l va iniția în viața duhovnicească.
Aici gasesti o scurta biografie,din care am extras textul de mai sus :
http://parinteleteofilparaian.blogsp...ui-teofil.html
Deci daca a fost botezat IOAN, sigur nu era ungur.:-)
Daca ai placerea de a povesti de mica minune despre care ai amintit,te ascult cu drag.