Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Expresia devine pleonastică doar datorită faptului că atât "odihnă", cât și "a șaptea" au aceeași rădăcină comună. Chiar postasem ceva legat de aspectul acesta, însă am tăiat la editare să nu mă acuze iar dl. AdrianAamz de ironii ieftine.
|
Pai nu stiu ce era nevoie de studii academice, e de ajuns sa cautam sabat si sapte in ebraica si sa vedem ca sunt cuvinte diferite, scrise diferit. A saptea zi a fost numita "odihna", nu "sapte". Mai exista si saptamana de sabat (saptamana de sarbatorire a Pastilor la evrei), poate de aici s-a inteles gresit, ca sunt sapte zile.
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
N-am tăiat, ci am povestit, citând doar cvintele esențiale. Evreii puteau să se mire de "sabat", atunci când li s-a spus despre el, nu cu o zi după. Cert e că noțiunea de "Sabat" apare înainte de Sinai (și era cunoscută de evrei), nu după cum vreți să acreditați ideea
|
Cum sa se mire, daca Moise le zice ca Domnul i-a zis ca maine este zi de odihna, de aceea au adunat in ziua a sasea dublu din mana? Cert este ca niciunde nu scrie ca era cunoscut sabatul si v-am demonstrat ca nici nu exista asa ceva.